Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner

Zużycie paliwa z zestawem podnoszącym 2”.

12K views 8 replies 5 participants last post by  Louden  
#1 ·
Założyłem zestaw podnoszący Journeys Offroad 2" w moim AWD XLE zeszłej jesieni, wraz z oponami zimowymi. Nie byłem pewien, jak wpłynie to na przebieg.

Właśnie skończyłem swój pierwszy bak z oponami letnimi. Była to mieszana jazda po kraju z odrobiną miasta i autostrady, i około 1/4 z kajakiem na dachu. Jechałem ostrożnie i uzyskałem 6,4 l/100 km.

Myślę, że mój najlepszy bak przed podniesieniem z oponami letnimi wynosił 6,2 l/100 km, więc jest to bardzo blisko, w granicach błędu dla różnych warunków jazdy. Będę musiał uśrednić wiele więcej zbiorników, ale jak dotąd wydaje się to robić bardzo małą różnicę.

#4 ·
Zużycie paliwa nie będzie zbytnio wpływać, chyba że będzie dużo jazdy po autostradzie i z większą prędkością, gdzie w grę wchodzi aerodynamika.

Wysłane z mojego Teracube One za pomocą Tapatalk
Większość z tego wynosiła średnio 100 km/h (62 mph) na głównych drogach krajowych, a nie na podzielonej autostradzie.

#3 ·
Założyłem zestaw podnoszący Journeys Offroad 2” na mój AWD XLE zeszłej jesieni, wraz z oponami zimowymi.
Nie byłem pewien, jak wpłynie to na przebieg.

Właśnie skończyłem mój pierwszy zbiornik z oponami letnimi. Była to mieszana jazda po kraju z odrobiną miasta i autostrady, i około 1/4 z kajakiem na górze. Jechałem ostrożnie i uzyskałem 6,4 l/100 km.

Myślę, że mój najlepszy zbiornik przed podniesieniem z oponami letnimi wynosił 6,2 l/100 km, więc jest to bardzo blisko, w granicach błędu dla różnych warunków jazdy. Będę musiał uśrednić wiele więcej zbiorników, ale jak dotąd wydaje się to robić bardzo małą różnicę.
Założyłem zestaw podnoszący Journeys Offroad 2” na mój AWD XLE zeszłej jesieni, wraz z oponami zimowymi.
Nie byłem pewien, jak wpłynie to na przebieg.

Właśnie skończyłem mój pierwszy zbiornik z oponami letnimi. Była to mieszana jazda po kraju z odrobiną miasta i autostrady, i około 1/4 z kajakiem na górze. Jechałem ostrożnie i uzyskałem 6,4 l/100 km.

Myślę, że mój najlepszy zbiornik przed podniesieniem z oponami letnimi wynosił 6,2 l/100 km, więc jest to bardzo blisko, w granicach błędu dla różnych warunków jazdy. Będę musiał uśrednić wiele więcej zbiorników, ale jak dotąd wydaje się to robić bardzo małą różnicę.
Chcę założyć podnośnik na mojego vana. Czy możesz zasugerować miejsca, gdzie można to zrobić?

#7 ·
Szczerze mówiąc, niewiele zauważyłem. Nadal jest niższy niż Subaru Outback mojej żony i wydaje się dobrze radzić sobie na drodze.

Mój ostatni bak miał więcej jazdy po autostradzie i wyniósł 6,2 l/100 km, więc efektywność paliwowa na poziomie sprzed podniesienia. Poprzedni bak miał 6,0, co jest najlepszym wynikiem, jaki kiedykolwiek zarejestrowałem. Wcześniej było 6,1, więc to nie przypadek.

Możesz stracić maksymalnie 5% przy wyższych prędkościach.

W zeszłym tygodniu widziałem Siennę z czymś, co musiało być sporym obciążeniem - wyglądało na to, że prawie ocierała się o ziemię.

Bardzo zadowolony z podniesienia o 2 cale. Bez tego nie wyjechałbym zimą z naszego podjazdu ani nie przejechałbym niektórymi drogami dojazdowym do kajaków bez większych uderzeń.