Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
241 - 260 of 265 Posts
Ponownie, po co kłamać?
Kłamstwo jest celowe. Błędy są niezamierzone. Nie zrobiłem ani jednego, ani drugiego.

link do długoterminowego testu 2021 sienna 40k

0-60 to oszałamiające 9 sekund
Ponownie z długoterminowego testu C&D z 2021 roku:

"Kiedy nowy, Sienna osiągnęła 60 mil na godzinę w 7,6 sekundy i przejechała ćwierć mili w 15,7 sekundy przy 89 milach na godzinę. To nie są liczby, które poruszają serca, ale to tak samo szybko jak poprzednia generacja 2015 Honda Odyssey, więc jeśli jesteś tak rozwinięty, że przechodzisz z vana do vana, z potrzebą wożenia osób zależnych lub bez niej, poczujesz się normalnie."

i:

"Po 40 000 mil Sienna straciła trochę wigoru w swoim kroku, osiągając czas 60 mil na godzinę w 7,7 sekundy, ale to wciąż szybciej niż minivany 15 lat temu. I żaden van z tamtych czasów nie mógł osiągnąć średnio 29 mpg przez 40 000 mil. Nasz długoterminowy 2018 Honda Odyssey zwrócił 23 mpg. Sienna poprawia to o 25 procent. Ta oszczędność paliwa jest niesamowita"

Szybciej i wydajniej. FTW

Dla zabawy, 2010 ford svt raptor zrobił 8,4 sekundy w 0-60. Dzielenie włosa na czworo przy porównywaniu nowych modeli z nowymi jest fajne, ale to, że gen4 robi to, co robi przy 30+ mpg, wciąż mnie zadziwia (szczególnie w obliczu rosnących cen benzyny...). Wprowadzenie kontekstu z porównaniem starszej ciężarówki "performance" sprowadza mnie na ziemię z oczekiwaniami co do środka transportu osób lol.

Kłamstwo jest zamierzone. Błędy są niezamierzone. Nie zrobiłem ani jednego, ani drugiego.

Ponownie z długoterminowego testu C&D z 2021 roku:

"Kiedy nowy, Sienna osiągnęła 60 mil na godzinę w 7,6 sekundy i przejechała ćwierć mili w 15,7 sekundy przy 89 milach na godzinę. To nie są liczby, które poruszają czyjeś lędźwie, ale to tak samo szybko jak poprzednia generacja 2015 Honda Odyssey, więc jeśli jesteś tak rozwinięty, że przechodzisz z vana do vana, z potrzebą wożenia osób zależnych lub bez niej, poczujesz się normalnie."

i:

"Po 40 000 mil Sienna straciła trochę wigoru w swoim kroku, notując czas 60 mil na godzinę wynoszący 7,7 sekundy, ale to wciąż szybciej niż minivany 15 lat temu. I żaden van z tamtych czasów nie mógł osiągnąć średnio 29 mpg przez 40 000 mil. Nasz długoterminowy 2018 Honda Odyssey zwrócił 23 mpg. Sienna przewyższa to o 25 procent. Ta ekonomia paliwowa jest niesamowita"

Szybciej i wydajniej. FTW
ponownie - dlaczego BS

Powiedziałem bardzo wyraźnie, że moc Gen 4 Sienna jest niewystarczająca.

dane to pokazują - po co dalej przekręcać i kłamać?

30-50 to ogromne 5,0 vs 3,8/3,5 - ponad sekundę różnicy

50-70 jest o 0,4 do 0,9 sekundy wolniejsze.

szybciej? Która część tego jest szybsza niż gen 3?

dlaczego kłamać?

Tak dla zabawy, 2010 ford svt raptor zrobił 8,4 sekundy w 0-60.

Dzielenie włosa na czworo przy porównywaniu nowych modeli jest fajne, ale to, że gen4 robi to, co robi przy 30+ mpg, wciąż mnie zadziwia (zwłaszcza gdy ceny benzyny znów rosną...). Wprowadzenie kontekstu z porównaniem starszej ciężarówki "performance" sprowadza mnie na ziemię z oczekiwaniami co do środka transportu ludzi lol.
1. Kogo obchodzi 0-60? Która część mojego posta dbała o 0-60?

2. Zależy mi na mocy podczas wyprzedzania na wzniesieniu Grapevine. Sienna jest całkowicie nieodpowiednia do mocy podczas wyprzedzania.

Nie żyjemy już w 2010 roku.

plus to tak naprawdę 6,7.

Dlaczego przekręcać i kłamać?

Image

Niewystarczające dla krispykreme, zdecydowanie wystarczające dla większości z nas, powiedziałbym. I mówię to jako facet, który jeździł 80 km/h i bez problemu wyprzedzał ciężarówki, holując 2200-funtowy samochód do driftu w górę Grapevine.

Wszyscy nie jesteśmy kristykreme
to prawda - ponieważ w przeciwieństwie do was wszystkich. Nie kłamię i nie publikuję błędnych informacji.

Image

Ach, złapałeś mnie! Złapałeś moje kłamstwo. Oczywiście porównywałem nasz hybrydowy minivan do modelu Ford Raptor 2010 v8 5.4 litra i oczywiście skłamałem, że porównywałem go do modelu 6.2.

Och nie, wstyd. Jak nisko może to jeszcze upaść, skoro już jeżdżę minivanem?

View attachment 72196

Ach, złapałeś mnie! Złapałeś moje kłamstwo. Oczywiście porównywałem naszego hybrydowego minivana do modelu Ford Raptor 2010 v8 5.4litra i oczywiście skłamałem, że porównywałem go do modelu 6.2.

Och nie, wstyd. Jak nisko może jeszcze upaść, skoro już jeżdżę minivanem?
Teraz znowu przekręcasz - która część twojego oryginalnego postu wspomniała o 5.4? 6.2 było opcjonalne

nieprawdaż?

Jeśli spojrzysz powyżej; wspomniałem tylko o Fordzie Raptor SVT z 2010 roku.

I podzieliłem się informacją, że osiągnął czas 8,4 0-60.

Co model 5.4 zrobił według edmunds.

Wspomniałeś, że skłamałem i udostępniłem informacje o modelu 6.2, który osiągnął znacznie lepszy czas 0-60.

I o mój Boże. Skłamałem, udostępniając liczby 5.4 svt i powinienem się wstydzić dzielenia się takim kłamstwem. Zabij mnie teraz, chyba. Spal mnie na stosie!

Jeśli spojrzysz powyżej; wspomniałem tylko o Fordzie Raptor SVT z 2010 roku.

I podzieliłem się informacją, że osiągnął czas 0-60 wynoszący 8,4.

Co model 5.4 zrobił według Edmunds.

Zasugerowałeś, że skłamałem i podzieliłem się informacjami na temat modelu 6.2, który osiągnął znacznie lepszy czas 0-60.

I o mój Boże. Skłamałem, udostępniając liczby 5.4 svt i powinienem się wstydzić dzielenia się takim kłamstwem. Zabij mnie teraz, chyba. Spal mnie na stosie!
Naprawdę musisz lepiej wycofać się ze swojego komentarza.

Ford miał problemy z dostarczeniem 6.2, ponieważ był dostępny nie tylko dla Raptora, ale także w innych wersjach.

Dlaczego używać 5.4, skoro 6.2 jest dostępne, a 6.2 stał się jedynym silnikiem w 2012 roku?

Po raz ostatni:

2021:

Image

2018 Sienna:

Image

I Carnival:
Image

Ciesz się tymi 0,3 sekundy, ponieważ ma to swoją cenę: 19 mpg w mieście (w 2025 roku nie mniej!)

To nie moja wina, Ford ssie lol.

Ale hej. Nasz hybrydowy 4-cylindrowy minivan dla ludzi jest na równi ze starszym modelem "wydajnej" ciężarówki (średni poziom 5.4 v8). W rzeczywistości nasze minivany są trochę szybsze!

Ale to wszystko tak naprawdę nie ma znaczenia, ponieważ są to tylko środki transportu osób, jeśli naprawdę chcesz wcisnąć gaz do dechy i pokonać te denerwujące altimy spod świateł, hybrydowy minivan oczywiście nie jest dla ciebie samochodem.

To nie moja wina, że Ford ssie lol.

Ale hej. Nasz hybrydowy 4-cylindrowy minivan do przewozu osób jest na równi ze starszym modelem "performance" truck (średni poziom 5.4 v8). W rzeczywistości nasze minivany są trochę szybsze!

Ale to wszystko tak naprawdę nie ma znaczenia, ponieważ są to tylko pojazdy do przewozu osób, jeśli naprawdę chcesz wcisnąć gaz do dechy i pokonać te denerwujące Altimy spod świateł, hybrydowy minivan oczywiście nie jest dla ciebie odpowiednim samochodem.
Myślę, że mamy szansę w trybie Sport przeciwko Altimie

Wybrałem losowo 15-letnią ciężarówkę, ponieważ spodobał mi się pomysł poszerzenia zakresu porównań. Czepianie się pół sekundy 0-60 jako decydującego czynnika, aby porzucić vana na rzecz innego minivana, wydawało się dość ekstremalne (i trochę zabawne). Potem pomyślałem sobie, że nasze gen4 zdecydowanie nie są najszybsze... ale w trybie sportowym faktycznie poruszają się całkiem nieźle? Zastanawiałem się: jakie są czasy 0-60 niektórych starszych modeli ciężarówek/SUV-ów? A co z najlepiej sprzedającą się ciężarówką w Ameryce, powiedzmy... 15 lat temu?

Tak rozpoczęło się moje zanurzenie w ADHD w celu dokonania tego porównania. (W sumie nie było to tak głębokie zanurzenie).

Ale moje odkrycia trafiły w czuły punkt. Nasze minivany poruszają się przyzwoicie w porównaniu do 15-letniej ciężarówki z silnikiem V8! Widzę te 15-letnie ciężarówki na drogach cały czas. Prawdopodobnie mogę je pokonać, jeśli spróbuję! (To byłby widok, hybrydowy minivan pokonujący Forda svt v8 lol).

Poza tym to nie moja wina, że Ford nazwał 5.4 svt, jeśli jest to powolny samochód w porównaniu do minivana z 4 cylindrami, który jest 15 lat nowszy. Jak śmią sprzedawać 5,4-litrowy silnik V8 jako svt, jeśli ma przegrać z 4-cylindrowym minivanem w przyszłości. (Zapraszam do samodzielnego pogłębienia wiedzy na temat ciężarówek sprzedawanych z silnikiem 5.4 w tych latach w porównaniu z innymi latami).

Nie wiem, do czego zmierzam z moimi postami. Dawno temu zboczyliśmy z tematu.

Lubię myśleć, że przyciągamy wielu potencjalnych właścicieli sienny i naprawdę wahamy się co do braku 4 cylindrów. I myślę, że radzi sobie bardzo dobrze w porównaniu z silnikami V6 w tej samej kategorii. Może nie złapiesz tych modelów 3, które jeżdżą jak as*hats, ale kogo to obchodzi, jeździmy minivanami lol.

Poza tym, kim jest kirk?

Obowiązkowy zestaw do holowania przed wjazdem na I-5
Image

Wskoczyłem, aby od czasu do czasu monitorować ruch w tym wątku, ale do tej pory wolałem go zostawić w spokoju. Przez większość czasu były to żarty w dobrym tonie.

Ale w ciągu ostatnich dwóch stron nastąpiła prawdziwa zmiana, a ton staje się destrukcyjny. Zamierzam wprowadzić tymczasowe zamknięcie, dopóki nie będę mógł przejrzeć i usunąć niektórych komentarzy. Niektórzy ludzie po prostu wydają się nie być w stanie zapanować nad swoim temperamentem i wydają się być w kropce. Chyba muszę im pomóc....

241 - 260 of 265 Posts