Wibracje w 2015 Sienna występują przy prędkości obrotowej silnika około 1250 obr./min. W niektórych pojazdach są one bardzo niewielkie, a w innych mogą być bardzo silne. Wibracje w moim 2015 Sienna były czasami bardzo silne i towarzyszył im nisko częstotliwy szum. Sprawiało to, że czułem silny ból głowy i uszu. Kilkakrotnie oddawałem go do serwisu w celu sprawdzenia. Nic nie znaleziono! Przetestowałem inny, zupełnie nowy model 2015 Sienna SE, który robił to samo, tylko trochę lepiej niż mój. Ostatnim razem, gdy byłem u dealera, zrobili coś z konwerterem katalitycznym. Wcześniej na 4 śrubach (ze sprężyną) łączących konwerter katalityczny z przednią i tylną rurą kolektora znajdowały się cztery podkładki zabezpieczające. Technik serwisowy usunął te podkładki zabezpieczające i dokręcił cztery śruby. Wierzyli, że wibracje były spowodowane poluzowaniem tych połączeń. Ale po odebraniu mojego Sienny stwierdziłem, że wibracje były gorsze niż wcześniej. Potem pomyślałem, czy gdybym trochę je poluzował, byłoby trochę lepiej? Więc zrobiłem tak, że na każdą śrubę założyłem 2 podkładki płaskie i 1 podkładkę zabezpieczającą. Po dokręceniu tych śrub sprężyna na nich zostanie ściśnięta tylko o 1 do 2 obrotów. Przetestowałem moją Siennę po zrobieniu tego. Wibracje prawie zniknęły. Występują tylko niewielkie wibracje podczas zimnego rozruchu samochodu. Te szumy również nie są zauważalne. Jeśli doświadczasz wibracji w swojej Siennie. Możesz spróbować tego w swoim samochodzie (możesz założyć więcej lub mniej podkładek na śruby, pamiętaj tylko, aby nie dokręcać sprężyny zbyt mocno, więc ilość podkładek może się różnić w zależności od pojazdu). Zobacz poniższe zdjęcie, aby zobaczyć rozmiar podkładki i położenie konwertera katalitycznego.