Czy ktoś zna rozmiar podkładki korka spustowego skrzyni biegów
? Czy to brzmi poprawnie? Alum Drain Plug Gasket 18mm I.D 25.5mm O.D.
Dzięki!

Dzięki!
Z którego roku jest Twój Sienna? Kupiłem pudełko 10 podkładek do miski olejowej skrzyni biegów od Rock Auto dla mojego 98 XLE (jest o wiele tańsze niż ceny u dealerów). Rozmiar na mojej suwmiarce cyfrowej to 18 mm I.D. 23,6 mm O.D. Marka podkładki to Dorman. Użyłem już jednej z nich i nie przeciekała. Pozdrawiam, JC.Czy ktoś wie, jaki jest rozmiar podkładki korka spustowego skrzyni biegów? Czy to brzmi poprawnie? Alum Drain Plug Gasket 18mm I.D 25.5mm O.D. Dzięki!
Nie jestem pewien, czy już serwisowałeś. Nigdy nie robiłem wymiany płynu z przewodem skrzyni biegów, ale myślę, że najpierw zrobiłbym tę procedurę, aby usunąć większość starego płynu. Kiedy to zrobisz, wtedy zdjąłbym miskę olejową, ponieważ na końcu usuniesz wszystkie cząsteczki. Dodałbym również kilka magnesów (dodałem magnesy ziem rzadkich, które są znacznie mocniejsze). Dodałem również filtr skrzyni biegów Magnefine, który kosztował mniej niż 20 dolarów od Rockauto. Niezależnie od tego, co zrobisz, twoja skrzynia biegów będzie działać lepiej. Czy używasz płynu Type IV czy czegoś innego?Pozdrawiam, JC.@ JC, tak, kupiłem tylko 1 od dealera dzisiaj! Robię pełny serwis skrzyni biegów w Siennie 2006. Spuścić olej z miski olejowej, zdjąć miskę olejową, nowa uszczelka, nowe sitko, wyczyścić miskę olejową, wyczyścić magnesy, napełnić taką samą ilością płynu (szacunkowo z kartonu po mleku). Wyciągnąć wewnętrzny przewód chłodnicy skrzyni biegów i wlać kolejne 8 kwart! Więc zrobię wymianę płynu w skrzyni biegów o pojemności 12 kwart, kiedy wszystko będzie gotowe! Tak, tutaj, w Stanach Zjednoczonych, dali mi zniżkę dla strażaków w wysokości 25%! Są w tym całkiem dobrzy, ponieważ zwykle odbieram części po zejściu ze zmiany o 8 rano!
Mam link?Kupiłem magnetyczną śrubę spustową do skrzyni biegów do mojego 08 Limited na Ebayu, przyszła z 6 podkładkami.