Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner

Woda na przednim pasie bezpieczeństwa po stronie pasażera

11K views 4 replies 4 participants last post by  Tori518  
#1 ·
Próbowałem szukać na forum, ale nic się nie pojawia. Pewnego dnia moja żona chciała zapiąć pas bezpieczeństwa i woda zaczęła wypływać ze słupka i spływała po pasie. Poprzedniego wieczoru padał deszcz. Sprawdziłem odpływy dla dwóch szyberdachów i oba odprowadzały wodę prawidłowo do ziemi za wszystkimi 4 kołami. Pomysły??

#2 ·
Odpływy szyberdachu właśnie zalane przez ulewny deszcz? Inne elementy: Mocowanie bagażnika dachowego? Uszczelka górna drzwi przesuwnych?

#3 ·
Czy odpływy szyberdachu zostały po prostu przytłoczone przez ulewny deszcz? Inne elementy: Mocowanie bagażnika dachowego? Uszczelka górna drzwi przesuwnych?
Nic oczywistego. Pierwszy raz się to zdarzyło od czasu, gdy kupiliśmy go w zeszłym listopadzie. Chyba poczekam i zobaczę, czy to się powtórzy, a potem poważnie zajmę się znalezieniem wycieku. Obawiam się zabrania tego do dealera, chyba że jest to objęte gwarancją.

#4 ·
Mieliśmy ten problem w naszym 2011 Limited AWD, bardziej po stronie kierowcy. Podejrzewaliśmy również szyberdach. Z tego, co możemy stwierdzić, problemem wydaje się być mocowanie bagażnika dachowego. W każdym punkcie mocowania znajdują się gumowe przelotki. Mój mechanik stwierdził, że co najmniej jedna z nich jest luźna i zrobił, co w jego mocy, aby je po prostu dokręcić i wydawało się, że to pomogło. Trudniej to teraz stwierdzić, ponieważ mamy go z powrotem w garażu, zamiast stać na deszczu, ale nie pamiętam ostatniego mokrego paska...

#5 ·
Cześć, widzę, że to stary post, ale mam swoją Siennę od 3 lat. Miałem ten problem za każdym razem, gdy w FL występowały ulewne deszcze. Niestety nigdy nie zgłosiłem tego do sprawdzenia i teraz mam poważne problemy. Samochód strasznie śmierdzi (ogólnie jest czysty, więc to nie jest związane) i myślę, że mam problem z pleśnią, ponieważ jasne prowadnice pasów bezpieczeństwa są zaciemnione. To prowadzi mnie do przekonania, że to pleśń.

Próbowałem szukać na forum, ale nic się nie pojawia. Pewnego dnia moja żona chciała zapiąć pas bezpieczeństwa i woda zaczęła wydobywać się ze słupka i spływała po pasie. Poprzedniego wieczoru padał deszcz. Sprawdziłem odpływy dla dwóch szyberdachów i oba odprowadzały wodę prawidłowo do ziemi za wszystkimi 4 kołami. Pomysły??