Ok, ludzie, oto ostateczne podsumowanie problemu z pilotem. Toyota Corporate zadzwoniła w piątek, stwierdzając, że nowy pilot jest w drodze i powinien być tam do wtorku. Dzisiaj (sobota) zadzwonił mój lokalny dealer i poinformował, że pilot jest już dostępny i mam przyjść go zaprogramować. Stało się to dzisiaj i teraz jestem właścicielem dwóch pilotów. To powinno się było wydarzyć na początku roku, ale jest, jak jest. Podczas rozmowy z Toyota Corporate w piątek problem polegał na tym, że początkowy pilot wysłany w grudniu był przypisany do numeru VIN mojego pojazdu. Dealer "musiał" czekać, aż ten konkretny pilot przyjdzie, co nigdy się nie stało. Dealer nie podjął żadnej próby zdobycia innego pilota, dopóki nie zaangażowała się Toyota Corporate. Toyota Corporate stwierdziła również, że gdybym nie skontaktował się z nimi w sprawie problemu, nadal czekałbym na drugi pilot ze względu na sposób, w jaki skonfigurowany jest program. Przy okazji, Toyota Corporate stwierdziła, że jest mnóstwo pilotów i wierzę im. Albo drugi pilot został wysłany do lokalnego dealera z dnia na dzień, albo dealer miał go już w magazynie. Podsumowując, niestety Toyota nie dba o to, aby klient był obsłużony, ale o to, aby przestrzegano protokołu. Warto również zauważyć, że dowiedziałem się, że inni są w dokładnie takiej samej sytuacji jak ja - pilot zamówiony, ale "zagubiony w poczcie" i wciąż czekają. Mam nadzieję, że zostaną obsłużeni.