Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
141 - 149 of 149 Posts
Ok, ludzie, oto ostateczne podsumowanie problemu z pilotem. Toyota Corporate zadzwoniła w piątek, stwierdzając, że nowy pilot jest w drodze i powinien być tam do wtorku. Dzisiaj (sobota) zadzwonił mój lokalny dealer i poinformował, że pilot jest już dostępny i mam przyjść go zaprogramować. Stało się to dzisiaj i teraz jestem właścicielem dwóch pilotów. To powinno się było wydarzyć na początku roku, ale jest, jak jest. Podczas rozmowy z Toyota Corporate w piątek problem polegał na tym, że początkowy pilot wysłany w grudniu był przypisany do numeru VIN mojego pojazdu. Dealer "musiał" czekać, aż ten konkretny pilot przyjdzie, co nigdy się nie stało. Dealer nie podjął żadnej próby zdobycia innego pilota, dopóki nie zaangażowała się Toyota Corporate. Toyota Corporate stwierdziła również, że gdybym nie skontaktował się z nimi w sprawie problemu, nadal czekałbym na drugi pilot ze względu na sposób, w jaki skonfigurowany jest program. Przy okazji, Toyota Corporate stwierdziła, że jest mnóstwo pilotów i wierzę im. Albo drugi pilot został wysłany do lokalnego dealera z dnia na dzień, albo dealer miał go już w magazynie. Podsumowując, niestety Toyota nie dba o to, aby klient był obsłużony, ale o to, aby przestrzegano protokołu. Warto również zauważyć, że dowiedziałem się, że inni są w dokładnie takiej samej sytuacji jak ja - pilot zamówiony, ale "zagubiony w poczcie" i wciąż czekają. Mam nadzieję, że zostaną obsłużeni.

Otrzymałem dziś list od Toyoty w sprawie drugiego kluczyka, do którego jestem uprawniony w związku z zakupem w kwietniu 2023 roku. W końcu czekałem na ten list! Otrzymanie go zajęło mi ponad trzy miesiące po tym, jak na początku grudnia otrzymałem powiadomienie w mojej aplikacji Toyota. Tak się koordynuje te powiadomienia! Cóż, przynajmniej jeden wysłali!

Patrzę na model z 2024 roku i rzeczywiście, jest on dostarczany tylko z jednym pilotem. Naprawdę, Toyota, chcecie grać w gierki z klientami wydającymi ponad 50 tysięcy dolarów? Czy jacyś klienci z 2024 roku dostali swój drugi pilot? Jak uruchomić samochód za pomocą wkładki do kluczyka?

W końcu otrzymałem powiadomienie o kampanii serwisowej dla 2. breloka w aplikacji mobilnej. Ostrzeżenie o breloku pojawiło się 13 czerwca (data dostawy pojazdu - 13 stycznia) dokładnie 5 miesięcy po dostawie. Umówiłem się na wizytę u pobliskiego dealera w przyszłym tygodniu w celu zaprogramowania i odbioru. Czas poszukać 2. fizycznego kluczyka, który dealer dał mi podczas dostawy w garażu.

Otrzymałem w tym tygodniu powiadomienie o drugiej kampanii serwisowej breloka. Dostałem moją Siennę 24 w grudniu '23, prawie 6 miesięcy oczekiwania

To naprawdę nieodpowiedzialne ze strony Toyoty, że daje tylko jeden brelok do kluczy. Ich narracja to niedobór chipów. Te samochody są pełne chipów. Zastanawiam się, czy próbują zmusić klientów do zakupu ich rocznego połączenia telefonicznego za 85 dolarów, które umożliwia otwieranie samochodu telefonem?

To byłoby nikczemne. Nie dostaną mojego zakupu, dopóki nie wyślą dwóch breloków.

Proszę nie liczyć na natychmiastową dostawę drugiego breloka na podstawie powiadomienia z aplikacji. Odbiór breloka zajął ponad miesiąc po otrzymaniu powiadomienia.

Po prostu myślę, że Toyota jest pełna gówna. Niedobór półprzewodników już dawno się skończył. Wystarczy spojrzeć na rynek komputerów i smartfonów i zobaczyć, jak niskie są obecnie ceny tych produktów. Wierzę, że ktoś w Toyocie mocno zawalił i po prostu próbował to zatuszować. Zasadniczo powiedziałem, że to będzie moja ostatnia Toyota po 3 dekadach. Firma zdecydowanie nie jest już taka sama jak wcześniej!
Niedobór półprzewodników wcale się nie skończył. Jesteśmy w trakcie wojny handlowej, co powoduje zakłócenia w łańcuchu dostaw.

141 - 149 of 149 Posts