W ten weekend zainstalowałem automatycznie przyciemniane lusterko wsteczne w moim LE z 2008 roku. Kupiłem automatycznie przyciemniane lusterko wsteczne (wewnętrzne) z serwisu eBay z dołączonym okablowaniem. Myślałem, że LE jest już wyposażony w okablowanie za konsolą podsufitową. Ale bez powodzenia. Potrzebowałem zasilania (tylko po włączeniu zapłonu) i masy, aby lusterko działało. Znalazłem połączenie z masą na wiązce przewodów do przełącznika oświetlenia podsufitowego.
Na wiązce przewodów do wyświetlacza podsufitowego znajduje się czerwony przewód, który włącza 12 V po włączeniu samochodu. Ale to nie zadziałało dla lusterka - lusterko może potrzebować więcej mocy. Podłączyłem zasilanie zapłonu DVD w podsufitce, aby zasilić lusterko. Gdybym nie miał DVD, musiałbym poprowadzić nowe zasilanie z wiązki przewodów radia.
Ostateczny wynik - automatycznie przyciemniane lusterko działa świetnie...
Na wiązce przewodów do wyświetlacza podsufitowego znajduje się czerwony przewód, który włącza 12 V po włączeniu samochodu. Ale to nie zadziałało dla lusterka - lusterko może potrzebować więcej mocy. Podłączyłem zasilanie zapłonu DVD w podsufitce, aby zasilić lusterko. Gdybym nie miał DVD, musiałbym poprowadzić nowe zasilanie z wiązki przewodów radia.
Ostateczny wynik - automatycznie przyciemniane lusterko działa świetnie...