Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
21 - 37 of 37 Posts
All options are on the table, new Carnival included, as well as current Sedona, Pacifica Touring-L, Sienna XLE, even the overpriced Odyssey EX-RES (lowest trim level in Canada, yet still without BLIS and RCTA).
Usunąłbym Pacificę z listy ze względu na słabą niezawodność i jakość, co widać w danych dotyczących niezawodności Consumer Reports. Usunąłbym również obecną Sedonę 2021, ponieważ Carnival 2022 wydaje się być o wiele lepszy i będzie kosztował tylko trochę więcej. Ponadto, jeśli chcesz nowy samochód, możesz mieć trudności ze znalezieniem Sedony 2021 w magazynie pod koniec roku, ponieważ Carnival 2022 został już ogłoszony. Wygląda również na to, że Carnival jest tańszy niż podobnie wyposażone Sienna i Odyssey.

Wysłane z mojego SM-G975U za pomocą Tapatalk

Usunąłbym Pacificę z listy ze względu na słabą niezawodność i jakość, co widać w danych dotyczących niezawodności Consumer Reports. Usunąłbym również obecną Sedonę z 2021 roku, ponieważ Carnival z 2022 roku wydaje się o wiele lepszy i będzie kosztował tylko trochę więcej. Ponadto, jeśli chcesz nowy samochód, możesz mieć trudności ze znalezieniem Sedony z 2021 roku w magazynie pod koniec roku, ponieważ Carnival z 2022 roku został już ogłoszony. Wygląda również na to, że Carnival jest tańszy niż podobnie wyposażone Sienna i Odyssey.

Wysłane z mojego SM-G975U za pomocą Tapatalk
Całkowicie zgadzam się z Pacificą. Każde medium, które poleca produkt Chryslera, natychmiast traci w moich oczach wiarygodność. Większość ludzi jeździ tym z rodzinami w długie podróże. Potrzebuję samochodu, któremu ufam.

lol, sprawiacie wrażenie, jakby Pacifici masowo się psuły. Pacifica jest najlepiej sprzedającym się minivanem nie bez powodu. To nie lata 80.

lol, sprawiacie wrażenie, jakby Pacifici psuły się masowo. Pacifica jest najlepiej sprzedającym się minivanem nie bez powodu. To nie są lata 80.
LOL, jasne, Chrysler jest znany ze swojej niezawodności. Cena napędza sprzedaż samochodów. Jest wiele Dodge Caravanów, ale nie chciałbym żadnego.

Czy cena porusza samochodami? Powiedz to Suzuki, Renault, Izusu, Mitsubishi. Nawet niskie ceny nie uratują firmy samochodowej, jeśli były to naprawdę okropne samochody. Myślę, że wierzycie w internetowy szum, w takim razie, dlaczego jesteście tutaj zamiast na forum Highlander?

lol, sprawiacie wrażenie, jakby Pacifica psuły się masowo. Pacifica jest najlepiej sprzedającym się minivanem nie bez powodu. To nie są lata 80.
Ludzie kupują Pacificę, ponieważ jest stosunkowo niedroga w porównaniu do Sienny i Odyssey i przypuszczam, że stylistyka nadwozia pomaga przyciągnąć kupujących, ponieważ jest to stosunkowo atrakcyjnie wyglądający minivan. Niezależnie od tego, istnieje wiele dowodów na to, że Chryslery generalnie nie są niezawodne. Oto najnowsze badanie niezawodności pojazdów JD Power. Chrysler jest na samym dole.
48949

A oto ogólny werdykt dotyczący niezawodności Chryslera Pacifica z Consumer Reports, oparty na danych z odpowiedzi na ich ankiety. Widać, że 3- i 4-letnie Pacifica nie są zbyt niezawodne.
48950

Czy cena porusza samochodami? Powiedz to Suzuki, Renault, Izusu, Mitsubishi. Nawet niskie ceny nie mogą uratować firmy samochodowej, jeśli były to naprawdę okropne samochody. Myślę, że po prostu wierzycie w internetowy szum, w takim razie, dlaczego jesteście tutaj zamiast na forum Highlander?
Kto powiedział, że Pacifica jest okropna? Tworzysz argument ze słomianą strzechą. Pacifica ma wiele fajnych funkcji i tak naprawdę jest najlepiej wyglądającym w segmencie (moim zdaniem). Jednak nie powinno się jej brać pod uwagę w górnej kategorii minivanów ze względu na wątpliwą niezawodność. To nie jest moje zdanie. Opiera się to na niezależnej analizie strony trzeciej (Consumer Reports). Pacifica była słaba lub poniżej średniej w przewidywanej / rzeczywistej niezawodności prawie każdego roku. To ty napędzasz szum. Zachowaj swój szum. Będę trzymać się rzeczywistych danych.

Price moves cars? Tell that to Suzuki, Renault, Izusu, Mitsubishi. Not even low prices can save a car company if they were truly terrible cars. I think you guys just believe internet hype, in which case, why are you here instead of the Highlander forum?
You forgot YUGO.. lol

Wysłane z mojego SM-N960U używając Tapatalk

Ludzie kupują Pacificę, ponieważ jest stosunkowo niedroga w porównaniu do Sienny i Odyssey i przypuszczam, że stylistyka zewnętrzna pomaga przyciągnąć kupujących, ponieważ jest to stosunkowo atrakcyjnie wyglądający minivan. Niezależnie od tego, istnieje wiele dowodów na to, że Chryslery generalnie nie są niezawodne. Oto najnowsze badanie niezawodności pojazdów JD Power. Chrysler jest na samym dole.
View attachment 48949
A oto ogólny werdykt dotyczący niezawodności Chryslera Pacifica z Consumer Reports, oparty na danych z odpowiedzi na ich ankiety. Widać, że 3- i 4-letnie Pacifici nie są zbyt niezawodne.
View attachment 48950
Człowieku.. Widzisz, jak daleko HONDA spadła w tym wykresie.. Nic dziwnego, że robią ciągłe reklamy Honda feel good giveway cash i gadżety. .. Zamiast robić dobre, niezawodne samochody, jak kiedyś. Teraz próbują zdobyć poparcie wizerunku publicznego za pomocą tych reklam, aby sprzedawać samochody.. Lol.. Jak to smutne.

AKTUALIZACJA::nie zdawałem sobie sprawy, że to ranking JD, a nie ranking Consumer Reports.. Nie mogę traktować JD poważnie..

Ok.. Wycofuję to... JD Powers jest kupowane i sprzedawane za ich rankingi.. Nie ufam rankingom JD i wielu mądrym kupującym też nie.. Myślałem, że to raporty konsumenckie, które mają wiarygodność i uczciwość.

Ok.. Wycofuję to... JD Powers jest kupowane i sprzedawane za ich rankingi.. Nie ufam rankingom JD i wielu mądrym kupującym też nie.. Myślałem, że to Consumer Reports, które mają wiarygodność i uczciwość.

Wysłane z mojego SM-N960U za pomocą Tapatalk
Przepraszam, jeśli sprawiłem wrażenie, że badanie niezawodności JD Power pochodzi z Consumer Reports. To nie było moim zamiarem. Niedawno widziałem ten wykres, więc pomyślałem, że go dołączę. Niezależnie od tego, CR zwykle twierdzi, że Honda, Toyota i Kia mają bardzo dobrą niezawodność, a Chrysler nie.

21 - 37 of 37 Posts