Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner

Koszt robocizny wymiany obu przednich dolnych wahaczy i przedniej prawej półosi napędowej?

2 reading
16K views 6 replies 6 participants last post by  michaelvbrown  
#1 ·
Zaproponowano mi 2400 dolarów tylko za robociznę związaną z wymianą tych części w serwisie. Czy 11 godzin pracy jest prawidłowe do wykonania tej naprawy? Inny warsztat wycenił usługę na 1300 dolarów z ustawieniem zbieżności.

#2 ·
To typowe dla Stealera. Zdobądź kilka ofert i sprawdź, czy niezależni pozwolą ci na wniesienie własnych części. Zazwyczaj w takim przypadku nie otrzymujesz typowej gwarancji na 1 rok/12 000 mil. Możesz jednak uzyskać części OE ze sporym rabatem od internetowych dealerów Toyoty.

1300 $ za robociznę u niezależnego warsztatu to wysoka cena, ponieważ robocizna za wał napędowy i wahacz nakładają się na siebie. Jeśli potrzeba nie jest natychmiastowa, popytaj i zdobądź części od RockAuto lub internetowego dealera Toyoty, w zależności od preferencji.

#5 ·
Kosztowało mnie 130 za sztukę dla OEM.

Zrób to sam, nie zapłaciłem żadnej wygórowanej kwoty za robociznę. Zaoszczędziłem tysiące.

A takżę wymieniłem prawą półoś na nową, starą OEM znalezioną na eBayu. 180 $. Jeśli Twoja oś tylko przecieka, możesz ją przepakować znacznie taniej niż kupując całą nową oś. To jest zalecane przed zakupem nowej. Osie OEM nie powinny psuć się tak szybko. Chyba że masz już aftermarket, ale i tak wybiorę OEM. To około 400 dolców za prawą stronę.

#6 ·
Zacytowano mi 2400 dolarów tylko za robociznę za wymianę tych części w serwisie. Czy 11 godzin pracy jest prawidłowe do wykonania tej naprawy? Inny warsztat wycenił to na 1300 dolarów z ustawieniem zbieżności.
Swoją drogą, powinieneś albo przebudować fabryczne CV, albo kupić OEM. Wymieniłem moje prawe CV na takie z NAPA i zewnętrzna osłona zawiodła w ciągu roku. Następne było z Rock Auto. Wyjęcie CV po stronie pasażera to absolutna bitc$, jeśli nigdy wcześniej nie było wyjmowane.