Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
21 - 27 of 27 Posts
Jeśli na coś wpadniesz, daj znać Toyocie. Ich nowe grille są najbrzydsze, jakie kiedykolwiek widziałem. Nuda jest lepsza niż bełkot.

View attachment 46105
Realistycznie rzecz biorąc, biorąc pod uwagę to zdjęcie jako odniesienie... czy można to umieścić w pierwszej generacji. Mniejsza wersja.
Wszelkie pomysły... byłyby bardzo mile widziane.. (części lub materiał, który mogę znaleźć... )
Image

Po wielu, wielu poszukiwaniach i rekomendacjach w KOŃCU stworzyłem/zbudowałem najbardziej zajebisty, niezniszczalny, unikalny grill, który nie tylko ochroni moją chłodnicę, ale sprawi, że ludzie będą mi schodzić z drogi! Pierwsze zdjęcie; pijany kierowca zignorował znak stopu i uderzył w bok mojego sienny, co spowodowało wymianę błotnika i pęknięcie grilla, teraz błotniki nie mogą być naprawdę wykonane na zamówienie (dla sienn), jednak grill... do cholery tak! Więc to dało mi pomysł i okazję do stworzenia czegoś fajnego, abym mógł naprawić grill i zapobiec przyszłym uszkodzeniom, a także pozbyć się starego, nudnego wyglądu.

P.S. wszystko to jest rzeźbione ręcznie za pomocą wiertarek, pił do metalu i narzędzia drumel, firma zajmująca się cięciem laserowym wyceniła mnie na 250 $, co było dwukrotnością ceny oryginalnego grilla. Czas trwania projektu to 1 tydzień kilka godzin dziennie, pamiętaj, że jest to niezwykle wytrzymały materiał, którym jest najgrubszy dostępny diamentowy arkusz aluminiowy 6061-T6 o grubości 1/4. Jestem z nim już 2 lata... i już spełnił swój cel. Jak? zagięta część, którą widzisz w literze Y, pochodziła z worka z betonem, który wypadł z ciężarówki budowlanej na autostradzie przy dużej prędkości... odjechałem dosłownie bez uszkodzeń.

21 - 27 of 27 Posts