Niedawno kupiłem 2023 Sienna XLE (czerwony). Kupiłem ją w cenie MSRP minus zniżka wojskowa (500) i minus rabat TFS (500), minus rabat dealerski 95 $. Aby uzyskać te 500, trzeba finansować za pośrednictwem TFS (Toyota Financial Services). Aby uzyskać zniżkę wojskową, trzeba było służyć naszemu krajowi, co zrobiłem. MSRP 45 304 USD, co obejmuje: 425 USD Kolor specjalny (czerwony) 150 USD Relingi dachowe 260 USD Wykładziny podłogowe na każdą pogodę 439 USD Folia ochronna lakieru (została nałożona przez Toyotę, a nie przez dealera. Zasadniczo wygląda jak bardzo szeroka, przezroczysta taśma plastikowa, która zakrywa maskę i inne części podatne na "ugryzienia przez owady". Często, jeśli nie oczyścisz szybko owadów, kwas może z czasem powodować odpryski lakieru. Oczywiście chroni również przed małymi kamieniami uderzającymi w przód samochodu. "Nie" zakrywa całego samochodu, tylko te podatne na ugryzienia owadów i małe odpryski kamieni (przód). Nie polecałbym folii ochronnej, ale spróbuję.) 1335 USD Opłata za dostawę (wysyła samochód z fabryki do dealera, a nie do domu). Mój dealer obniżył również cenę mojego samochodu o 95 USD (za koło zapasowe). Zatem moja całkowita zniżka od MSRP wyniosła 1095 USD, co obejmuje rabaty i zniżkę na koło zapasowe (od dealera). Mój koszt (bez opłat) 42 409 USD. Opłata za dokumenty. 250 USD Opłaty za rejestrację. 30 USD Całkowity koszt z opłatami: 42 659 USD w wyposażeniu. Podatek od sprzedaży jest dodatkowy i zależy od stanu lub hrabstwa. Dealer: SVG Toyota Washington Court House, Ohio. Tak, poleciłbym tego dealera. Byli uczciwi i traktowali mnie z szacunkiem.