Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
21 - 40 of 85 Posts
Draw-Tite Max-Frame 76112 161,85 $ (etrailer dopasował cenę do Amazon, a następnie obniżył ją jeszcze bardziej ze względu na uszkodzenia podczas transportu). Odbiornik, do którego podałeś link, wygląda prawie identycznie i myślę, że zapewnia najlepszy scenariusz prześwitu.
  • Wi?zka przewodów T-One 118648 43,04 $ (wymaga dedykowanego zasilania 12 V)
  • Adapter 4-pinowy na 7-pinowy C57674 28,95 $ (mój pop-up ma 7-pinowy tylko po to, aby doładować akumulator 12 V)
  • Razem 256,64 $
Mam DT 76112 w moim garażu i czekam, aż go zainstaluję. Próbuję dowiedzieć się, którą wiązkę przewodów kupić.

Na podstawie Twojego postu właśnie sprawdziłem T-One 118648 na Etrailer i zobaczyłem, że obecnie kosztuje w zasadzie dwa razy więcej niż zapłaciłeś!

Mam DT 76112 w moim garażu i czekam, aż go zainstaluję. Próbuję dowiedzieć się, którą wiązkę przewodów kupić.

Na podstawie Twojego postu, właśnie sprawdziłem T-One 118648 na Etrailer i zobaczyłem, że obecnie kosztuje w zasadzie dwa razy więcej niż zapłaciłeś!
To szalone! Zauważyłem, że AirBags również podrożały z 77 do 124 dolarów!

Twój zestaw wygląda świetnie. Dobra robota z uprzężą i zaworem podnoszenia pneumatycznego. Kupiłem już drugi odbiornik, nie biorąc pod uwagę WDH. Moim głównym celem był prześwit i według etrailera e98853 zapewnia dodatkowy prześwit 1" w porównaniu do #76112. Być może później będę musiał przyznać rację, kiedy skończę holować coś, co skorzystałoby na WDH :)

Czy musiałeś dokonać jakichkolwiek regulacji zbieżności lub pochylenia kół tylnych po zainstalowaniu tego zestawu?

Greg z Traxda zasugerował podkładkę 1/4" na przednich kolumnach, aby wszystko było bardziej równomierne. Nie jestem pewien, czy pójdę tą drogą.
Gdzie wylądowałeś w kwestii poziomowania? Kusi mnie proste podniesienie...

Na razie zostawiam wszystko tak, jak jest. Prawdopodobnie dodałbym podkładkę 1/4" z przodu, gdybym miał to zrobić jeszcze raz.
Czy ta podkładka 1/4" wyrównałaby cię?

Myślę o podkładce 1/8", aby zbliżyć się do poziomu, gdy dostanę zestaw, ale nadal zachować trochę pochylenia.

Godzinami wpatrywałem się w twoje zdjęcia i robiłem obliczenia matematyczne, być może zbytnio to komplikuję. Ale kiedy zestaw będzie na miejscu, nie będę już wracał. Więc staram się to zrobić dobrze.

Discussion starter · #30 ·
Nie jestem pewien, ale 1/4' prawdopodobnie byłoby blisko. Nie jestem pewien, czy zauważyłbyś różnicę między 1/4" a 1/8", biorąc pod uwagę wiele zmiennych, takich jak zużycie zawieszenia, ilość gazu w zbiorniku itp... Powodzenia z tym, co zdecydujesz!

Pomiary z zestawu poziomującego Traxda 2" przód / 1" tył (2017 XLE AWD)

Całkowity lift (uśredniony): +1,7"
  • Przedni zderzak: +1,5"
  • Przedni nadkole: +1,63"
  • Punkt środkowy pojazdu: +1,63"
  • Tylne nadkole: +1,88"
  • Tylny zderzak: +1,88"
View attachment 46458

Zasoby:
Link do zestawu poziomującego Traxda

Powiązany wątek na temat podnoszenia i instalacji:
Minęło więc trochę czasu. Myśli teraz? Nadal zadowolony? Chciałeś iść JOR 3.5"? Jeszcze nigdy nie widziałem podniesionej Sienny na własne oczy. Codziennie zmieniam zdanie na temat tego, co jest wysokie lub za wysokie i ile podniesienia wystarczy i wciąż debatuję, w którą stronę iść. Czy celem było uzyskanie większych opon i może felg w dalszej perspektywie? Ile kosztowała instalacja zestawu poziomującego? Wszelkie informacje i opinie będą bardzo mile widziane. Dzięki!

Ja również zastanawiam się, jak Traxda sprawdza się u ludzi. Zastanawiam się, jak duży lift można uzyskać z większymi oponami. Waham się między prostotą Traxda a wyborem JOR. Chcę wysokości, ale czy dodatkowy 1 cal jest tego wart?

Discussion starter · #33 ·
Minęło więc trochę czasu. Myśli teraz? Nadal zadowolony? Chciałeś iść JOR 3.5"? Jeszcze nie widziałem podniesionej Sienny osobiście. Codziennie zmieniam zdanie na temat tego, co jest wysokie lub za wysokie i ile podnoszenia wystarczy i wciąż debatuję, w którą stronę iść. Czy celem było zdobycie większych opon i może felg w dalszej perspektywie? Ile kosztowało zainstalowanie zestawu poziomującego? Wszelkie informacje i opinie byłyby bardzo mile widziane. Dzięki!
Biorąc pod uwagę problemy, które chciałem rozwiązać za pomocą zestawu (większy spokój na leśnych/backcountry trasach i zaśnieżonych przełęczach górskich), jestem jak dotąd zadowolony (choć jeszcze nie trafiłem na śnieg). Na Twoje pytanie dotyczące zestawu JOR trudno odpowiedzieć. Mogę powiedzieć, że nie znalazłem się w sytuacji, w której miałoby to jakieś znaczenie. Czas pokaże. Myślę, że obie opcje są dobre i naprawdę zależy to od Twojej sytuacji.

Ulepszam opony do 245/65r17, więc zyskam kolejne 0,5 cala. Czekam tylko na wysyłkę felg w ciągu najbliższych kilku tygodni.

Koszt instalacji wyniósł około 500 dolarów, co jest dość wysokie. To powiedziawszy, mieszkam w $$$eattle i zleciłem wykonanie pracy bardzo renomowanemu warsztatowi zajmującemu się ustawianiem zbieżności/zawieszeniem. Wierzę, że dostajesz to, za co płacisz. Teraz, jeśli masz środki i trochę czasu, zdecydowanie możesz wykonać instalację samodzielnie.

Ostatnia wskazówka, jeśli zdecydujesz się na Traxda... Ponieważ mój przód skończył się nieco niżej niż tył, dodałbym podkładki 1/4", aby go podnieść. Traxda ma je w ofercie.

Powodzenia.

Biorąc pod uwagę problemy, które chciałem rozwiązać za pomocą zestawu (większy spokój ducha na trasach leśnych/backcountry i na zaśnieżonych przełęczach górskich), jestem jak dotąd zadowolony (choć nie trafiłem jeszcze na śnieg). Na pytanie dotyczące zestawu JOR trudno odpowiedzieć. Mogę powiedzieć, że nigdy nie byłem w sytuacji, w której miałoby to jakieś znaczenie. Czas pokaże. Myślę, że obie opcje są dobre i naprawdę zależy to od Twojej sytuacji.

Ulepszam opony do 245/65r17, więc zyskam kolejne 0,5 cala. Czekam tylko na wysyłkę felg w ciągu najbliższych kilku tygodni.

Koszt instalacji wyniósł około 500 dolarów, co jest dość wysokie. Powiedziawszy to, mieszkam w $$$eattle i zleciłem wykonanie pracy bardzo renomowanemu warsztatowi zajmującemu się ustawianiem geometrii/zawieszeniem. Wierzę, że dostajesz to, za co płacisz. Teraz, jeśli masz środki i trochę czasu, zdecydowanie możesz zainstalować go samodzielnie.

Ostatnia wskazówka, jeśli zdecydujesz się na Traxda... Ponieważ przód mojego samochodu okazał się nieco niższy niż tył, dodałbym podkładki 1/4", aby go podnieść. Traxda ma je w ofercie.

Powodzenia.
Czy podnośnik tradxa pomógł lub wyeliminował problem negatywnego pochylenia kół tylnych w tych vanach z napędem na wszystkie koła? Jakieś nowe problemy ze zużyciem opon z przodu lub z tyłu? Dziękuję za odpowiedzi, które są bardzo doceniane!

Ja również zastanawiam się, jak Traxda sprawdza się u ludzi. Zastanawiam się, ile podniesienia można uzyskać z większymi oponami. Utknąłem między prostotą Traxda a drogą JOR. Chcę wysokości, ale czy dodatkowe 1" jest tego warte?
Jak widać, Traxda daje znacznie więcej niż 1". Dostałem 1" na przednim zderzaku, ale więcej w innych miejscach, średnio 1,75", podobnie jak powyżej.

Zabraliśmy go na kilka wyboistych leśnych dróg, których wcześniej na pewno nie dalibyśmy rady pokonać. Dla mnie to się opłaca, zwłaszcza biorąc pod uwagę oszczędności kosztów i spokój ducha w porównaniu do JOR.

Jak widać, Traxda daje znacznie więcej niż 1”. Dostałem 1” na przednim zderzaku, ale więcej w innych miejscach, średnio 1,75”, podobnie jak powyżej.

Zabraliśmy go na kilka wyboistych leśnych dróg, których wcześniej na pewno nie dalibyśmy rady pokonać. Dla mnie jest to warte zachodu, zwłaszcza biorąc pod uwagę oszczędności kosztów i spokój ducha w porównaniu do JOR.
Dokładnie tak myślę. Mniej dodatkowych części równa się większy spokój ducha w odniesieniu do dwóch różnych podnośników. Ale jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś miał jakieś problemy z podnośnikiem JOR. Cieszę się, że wypróbowałeś swojego vana i go przetestowałeś! Czytałem twoje inne posty. Jakieś aktualne przemyślenia na temat części, które chciałbyś zmodyfikować lub ulepszyć? Np. Wyższe opony niż standardowe, amortyzatory, elementy układu kierowniczego itp.?

Pomiary z zestawu poziomującego Traxda 2" przód / 1" tył (2017 XLE AWD)

Całkowity lift (uśredniony): +1,7"
  • Przedni zderzak: +1,5"
  • Przedni nadkole: +1,63"
  • Punkt środkowy pojazdu: +1,63"
  • Tylne nadkole: +1,88"
  • Tylny zderzak: +1,88"
View attachment 46458 View attachment 46461 View attachment 46459 View attachment 46460 View attachment 46462 View attachment 46463 View attachment 46464

Zasoby:
Link do zestawu poziomującego Traxda

Wątek pokrewny na temat podnoszenia i instalacji:
Jakiego rozmiaru opony można z tym użyć?

Dokładnie tak myślę. Mniej dodatkowych części to więcej spokoju ducha w odniesieniu do dwóch różnych podnośników. Ale jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś miał jakieś problemy z podnośnikiem JOR. Cieszę się, że zabrałeś swojego vana i go przetestowałeś! Czytałem Twoje inne posty. Jakieś aktualne przemyślenia na temat części, które chciałbyś zmodyfikować lub ulepszyć? Np. Wyższe opony niż standardowe, amortyzatory, elementy układu kierowniczego itp.?
Na razie nie. Dostaliśmy kilka opon a/t przed podnośnikiem, więc dopasowałem je do OEM. Jeśli się zużyją, mogę je wymienić na większe...

Kilka tygodni temu zrobiłem kilka instalacji, dziś wróciłem do warsztatu na sprawdzenie po około 300 milach. Wszystko dobrze.

-- Zestaw poziomujący Traxda 2011-2019 Toyota Sienna - 2" przód / 1" tył
-- Megan Racing Race-Spec Strut Tower Bar do Toyota Sienna 11-17 przód
-- Dystans H&R 15mm 1986-1992 Toyota Supra Typ A7 (5:114.3/60.1) -- przód
-- Dystans H&R 20mm 1986-1992 Toyota Supra Typ A7 (5:114.3/60.1) -- tył

Dużo do polubienia - ogólna postawa, podniesienie, koła wysunięte nieco na zewnątrz. Nie zauważyłem przechylania się nadwozia, w rzeczywistości jazda wydaje się bardziej sztywna. Zrobiłem też wahacze, więc myślę, że to + rozpórka jest powodem.

Jedynym zaskoczeniem przy instalacji było to, że potrzebne były nowe łączniki, do Highlandera. Greg z Traxda powiedział, że ta sytuacja jest bardzo rzadka; mój to MY 2011, produkcja w połowie roku. Kto wie dlaczego.

Mam standardowe 235/55/18, później mogę przejść na 235/60/18, ale to wszystko.

Dzięki wszystkim poprzednim użytkownikom, którzy pomogli mi opracować plan!

Attachments

• Like
Reactions: YotaSE17
21 - 40 of 85 Posts