Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
41 - 60 of 235 Posts
W końcu zabrałem się za założenie kół TRD Camry z oponami Wildpeak AT Trails do mojego XSE AWD. Zdjęte z naszego Rav4 Prime. Był photoshop, który zrobiłem rok temu lub wcześniej, zanim w ogóle miałem vana na forum.

Uwagi:
Istnieje gładka strona i agresywna strona ścian bocznych tych opon. To bardziej agresywna strona ścian bocznych.
Straciłem 0,5-1 mpg z konfiguracji oem AWD XSE

Następnym krokiem jest usunięcie chromu, a potem skończę!

View attachment 56107
Jakiego rozmiaru opon użyłeś? Czy potrzebne są dystanse, czy też pasowało bezpośrednio bez modyfikacji?

W końcu zabrałem się za założenie kół TRD Camry z oponami Wildpeak AT Trails do mojego XSE AWD. Zdjęte z naszego Rav4 Prime. Był photoshop, który zrobiłem rok temu lub wcześniej, zanim w ogóle miałem vana na forum.

Uwagi:
Te opony mają gładką stronę i agresywną stronę boczną. To jest bardziej agresywna strona boczna.
Straciłem 0,5-1 mpg z konfiguracji oem AWD XSE

Następnym krokiem jest usunięcie chromu, a potem skończę!
+1 chciałbym również znać rozmiar. Wygląda świetnie. Koła Camry to 18s?

Jak Falkeny sprawdzają się na autostradzie? Nadal spadek o około 1 mpg?

DMC mojego Sienna AWD wynosi 2800 kg (6173 funtów), a zarówno przednie, jak i tylne koła wytrzymują obciążenie 1545 kg (3406 funtów) lub 772,5 kg (1703 funtów) na każde koło. Zgodnie ze specyfikacją przekracza to udźwig dla tych wag. Podobają mi się te koła z RX350, ale są po prostu za ciężkie.

Nie widziałem żadnych treści terenowych na tym wątku, więc pomyślałem, że dodam swoje doświadczenia! Mam również własny wątek, jeśli ktoś chce śledzić.

Założyłem nowe opony na moje standardowe felgi platynowe. Mają one rozmiar 255/60/18 na całym obwodzie, Toyo Tires Open Country A/T III. O 20 mm szersze niż fabryczne, a także o 1” wyższe. Na szczęście w ogóle nie obcierają!

Martwiłem się, że jazda będzie znacznie bardziej wyboista, ponieważ te samochody są NIESAMOWICIE płynne w fabryce. Powiedziałbym, że jazda pozostaje w około 80-85% tak płynna z tymi nowymi oponami (chociaż nie osiągnąłem jeszcze prędkości autostradowej, tylko około 55 mil na godzinę). To głównie małe nierówności/pęknięcia, które bardziej czujesz z tymi oponami. Hałas na drodze jest mniej więcej taki sam.

Założyłem te opony dopiero dzisiaj, więc będę na bieżąco informował was o zmianach w MPG, a także o zmianach w prędkościomierzu (jeśli wystąpią).

Planuję również jutro zamontować zestaw podnoszący Journeys 3”.

View attachment 51840 View attachment 51840 View attachment 51841 View attachment 51842

Rays Versus VV52S malowane proszkowo lollipop red 20x8.5 +28 Continental ExtremeContact DWS06 Plus 255/45R20
Czy uważasz, że felgi 18x8 +38et będą pasować? Myślałem o przejściu na 245/60R18 zamiast standardowych 235. Czy wewnętrzne felgi dotkną części zawieszenia z wybranym przeze mnie przesunięciem? Czy 8,5” będzie dobre bez obcierania z przodu podczas skręcania kołami do końca? Jestem nowy na tym SiennaChat. Jestem właścicielem Toyoty Sienna Limited z 2022 roku.

Czy myślisz, że felgi 18x8 +38et będą pasować? Myślałem o przejściu na 245/60R18 zamiast standardowych 235. Czy wewnętrzne felgi dotkną części zawieszenia z wybranym przeze mnie offsetem? Czy 8,5" będzie dobre bez ocierania z przodu podczas skręcania kołami do końca? Jestem nowy na tym SiennaChat. Jestem właścicielem Toyoty Sienna Limited z 2022 roku.
Dla tych, którzy są ciekawi wystawania (lub cofania) przy różnych konfiguracjach kół, gorąco polecam sprawdzenie tego:

Wpisz po lewej stronie koło, o którym wiesz, że działa dobrze (np. specyfikacje OEM), a następnie koło, na które chcesz zmienić po prawej stronie. Powie Ci, o ile dalej będzie wystawać (lub chować się). Zazwyczaj, z mojego doświadczenia, jeśli wewnętrzna felga chowa się trochę (bliżej hamulców), jest w porządku. Tylko nie szalej :) . Kolejną rzeczą, na którą ludzie powinni uważać, jest zbyt duże wystawanie - zbyt duży poke może oznaczać, że opona może uderzyć lub ocierać tylne drzwi przesuwne. Zamieściłem wszystkie moje badania i specyfikacje w moim wątku budowlanym. Powodzenia!

Czy ktoś sprzedaje swoje felgi OEM? Założyłem nowe opony terenowe do mojego Platinum '22 i chcę mieć dodatkowy zestaw felg z moimi oponami OEM. Znajduję się w rejonie Chicagoland
Właśnie odebrałem dzisiaj swojego XLE i natychmiast wskoczyłem na fora w poszukiwaniu pomysłów na modyfikacje. Być może kupię nowy zestaw kół/felg, więc być może będę chciał sprzedać. Jestem jednak na zachodnim wybrzeżu.

Jeśli chodzi o koła (i opony) z rynku wtórnego, moje główne pytanie brzmi: co właściciele Sienny robią z czujnikami systemu monitorowania ciśnienia w oponach (TPSM)?

Czy większość osób pomija je w swoich kołach z rynku wtórnego? Czy kupują nowy zestaw czujników za prawie 400 dolarów? Czy wyjmują je ze starych kół i następnie przenoszą czujniki do nowych kół z rynku wtórnego? A może?

Czy czujniki TPMS Sienny podają rzeczywiste ciśnienie w oponach, czy tylko ostrzegają kierowcę, że ciśnienie w oponach jest "niskie"?

Czy ktoś wie, jaka jest waga standardowych 17-calowych kół, które są montowane w LE lub XLE? Tylko waga felg, bez opon? Lub gdzie mógłbym to sprawdzić? Dzięki.

Większość ludzi albo przenosi czujniki na nowe koła, albo kupuje nowy zestaw. Czujniki wyświetlają indywidualne ciśnienie w oponach. Istnieją wątki TPMS z numerami części i większą ilością informacji.

Większość ludzi albo przenosi czujniki na nowe koła, albo kupuje nowy zestaw. Czujniki wyświetlają ciśnienie w poszczególnych oponach. Istnieją wątki TPMS z numerami części i większą ilością informacji.
Dzięki. Mamy Priusa z 08 roku i mamy TPMS, który tylko daje ostrzeżenia o niskim ciśnieniu, ale bez ciśnienia w oponach. Więc to bardzo przydatne, aby mieć rzeczywiste ciśnienie dostępne zdalnie.

Do wszystkich: jakieś pomysły, gdzie mogę znaleźć wagę standardowej felgi Sienna 17"?

Opony zimowe i felgi z mojego lokalnego Costco (Kanada) - OEM pasują i mają ten sam rozmiar co moje letnie - po prostu prosta zamiana. Wyszło dobrze, jestem z nich zadowolony...
View attachment 59160

View attachment 59161
Jaka jest nośność tych kół? Jaka jest dopuszczalna masa całkowita pojazdu Sienna? Czy znasz przednią i tylną GAWR?

41 - 60 of 235 Posts