Nie widziałem żadnych treści terenowych na tym wątku, więc pomyślałem, że dodam swoje doświadczenia! Mam również własny wątek, jeśli ktoś chce śledzić.
Hey everybody! I am fairly new to the sienna life, but have been in LOVE with this minivan! It checks all boxes IMO besides the OEM ground clearance, and off roading capabilities. I plan on installing the Journey 3” lift kit, and want to get a better wheel/tire set up for some light off roading...
www.siennachat.com
Założyłem nowe opony na moje standardowe felgi platynowe. Mają one rozmiar 255/60/18 na całym obwodzie, Toyo Tires Open Country A/T III. O 20 mm szersze niż fabryczne, a także o 1” wyższe. Na szczęście w ogóle nie obcierają!
Martwiłem się, że jazda będzie znacznie bardziej wyboista, ponieważ te samochody są NIESAMOWICIE płynne w fabryce. Powiedziałbym, że jazda pozostaje w około 80-85% tak płynna z tymi nowymi oponami (chociaż nie osiągnąłem jeszcze prędkości autostradowej, tylko około 55 mil na godzinę). To głównie małe nierówności/pęknięcia, które bardziej czujesz z tymi oponami. Hałas na drodze jest mniej więcej taki sam.
Założyłem te opony dopiero dzisiaj, więc będę na bieżąco informował was o zmianach w MPG, a także o zmianach w prędkościomierzu (jeśli wystąpią).
Planuję również jutro zamontować zestaw podnoszący Journeys 3”.