Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
61 - 80 of 235 Posts
Znalazłem kilka felg Enkei Raijins 19x8 i opony Continental Cross Contact LX Sport 235/55 na rynku. Montażysta opon musiał dodać pierścień, aby dopasować otwór centralny. Kupiłem nowe czujniki TPMS, ponieważ zamontowałem opony zimowe na oryginalnych felgach 17"

View attachment 55813
View attachment 55812
Jak Ci się to podoba? Wygląda całkiem ostro. Nie mogłem znaleźć zbyt wielu recenzji. Widziałem te felgi i pomyślałem, że będą dobrze wyglądać. Jestem zdecydowany na opony Michelin Defender i myślałem o 235/65/18 z podniesieniem 3".

20" Fast FC04 20x8.5 +35
Świetnie wyglądające felgi do Twojego vana! Kilka pytań:
  • Centrowane na piaście?
  • Konstrukcja (odlewane, formowane przepływowo itp.)
Wspomniałeś w późniejszym poście, że felgi RX350 były za ciężkie - czy masz pojęcie, ile te felgi zaoszczędziły wagi w porównaniu z felgami OEM?

Dzięki za udostępnienie, to wskoczyło na szczyt mojej listy!

Opony zimowe i felgi z mojego lokalnego Costco (Kanada) - OEM pasują i rozmiar taki sam jak moje letnie - po prostu prosta zamiana. Wyszło ładnie, jestem z nich zadowolony...
View attachment 59160

View attachment 59161
Wyglądają świetnie. Myślę o zrobieniu tego samego. Czy zainstalowałeś TPMS, czy po prostu z niego zrezygnowałeś? Próbuję zdecydować, czy powinienem po prostu kupić TPMS od Toyoty i przynieść do Costco do instalacji.

W końcu zabrałem się za założenie kół TRD Camry z oponami Wildpeak AT Trails do mojego XSE AWD. Zostały zdjęte z naszego Rav4 Prime. Był photoshop, który zrobiłem rok temu lub wcześniej, zanim w ogóle miałem vana na forum.

Uwagi:
Te opony mają gładką stronę i agresywną stronę boczną. To jest bardziej agresywna strona boczna.
Straciłem 0,5-1 mpg w porównaniu z fabrycznym zestawem AWD XSE

Następnym krokiem jest usunięcie chromu, a potem skończę!

View attachment 56107
Wygląda świetnie!!! Czy masz jakieś dodatkowe zdjęcia z tą konfiguracją i specyfikacją opon?

Dzięki!

Those Lexus rims look mean.
How’s the ride and did you lose any MPG?
Jazda jest w porządku, trochę sztywniejsza niż 18-calowe, ale nic zauważalnego. Jeśli chodzi o mpg, nie mam pojęcia, ponieważ miałem około 50 mil na samochodzie, kiedy zmieniłem. Ostatnio sprawdzałem, że wskaźnik szacunkowy mówił, że średnio zużywam około 34 mpg.

Świetnie wyglądające felgi do Twojego vana! Kilka pytań:
  • Centrowane na piaście?
  • Konstrukcja (odlew, formowanie przepływowe itp.)
W późniejszym poście wspomniałeś, że felgi RX350 były za ciężkie - czy masz pojęcie, ile te felgi zaoszczędziły wagi w porównaniu z felgami OEM?

Dzięki za udostępnienie, to wskoczyło na szczyt mojej listy!
Specyfikację felg mam w poście nr 48 tego wątku.
Sprawdź ten wątek, aby poznać wagę felg 2021 Sienna 18" and 20" wheels weight

Cześć, czy ktoś, kto zna się na kołach, może polecić dobrą 17-calową felgę aftermarket do mojego XLE 2022 sienna?

Dostałem parę opon zimowych 235/65/17 (takie same jak fabryczne) i muszę kupić parę felg, które dobrze pasują. Szukam czegoś taniego.

Myślę, że mógłbym założyć zimówki na moje fabryczne felgi, a opony całoroczne na nowe felgi, ale będą one musiały mieć 17 cali, aby pasowały moje opony całoroczne.

Czy ktoś może mi pomóc sprawdzić dopasowanie tych kół?

18x8.5 +30 5x114.3 72.6

Ponadto wysłałem e-mail do producenta z prośbą o podanie nośności, ponieważ uważam, że Sienna wymaga co najmniej 1500 funtów.

Dziękuję z góry za poświęcony czas.

Czy fabryczna szerokość koła 17” wynosi 7,5 czy 7? Widzę sprzeczne dane w Internecie. Czy mogę użyć obu rozmiarów dla tego samego rozmiaru opony 235/65/17?
Nie cytuj mnie, ale na podstawie specyfikacji online jestem prawie pewien, że felgi OE 17" gen4 sienna mają szerokość 7" .

Jeśli chodzi o felgi do konkretnych opon, jeśli spojrzysz na specyfikacje opon dla konkretnego modelu i rozmiaru opony, producenci opon prawie zawsze publikują zakres dopuszczalnych szerokości felg dla tego konkretnego modelu/rozmiaru opony.

61 - 80 of 235 Posts