Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
41 - 60 of 153 Posts
SL dla Falkenów. AT3W są XL, ale kilka funtów cięższe.

Nie jestem pewien, jaki rozmiar wybrać, jeśli zostanę przy 17-calowych.. 235/70/17 byłby logicznym wyborem, 1" wyższy niż standardowy, ale Falken ani Nitto nie są dostępne w tym rozmiarze.
Moim zdaniem najlepiej było wybrać tę dodatkową wagę rotacyjną wraz z niższym oporem toczenia z XL.
Obciążenie XL dla mojej opony i tak było przełomem w uczynieniu vana jeszcze bardziej responsywnym, nie odczuwając każdej nierówności na autostradzie.

Kiedy prowadziłem badania i zawęziłem je do Nitto Nomad Grappler, poczułem, że America's tire ma najlepsze ceny z więcej niż wystarczającym wyborem.
Właśnie zrobiłem szybkie wyszukiwanie w podanym przez Ciebie rozmiarze 235/70/17, widziałem kilka przyzwoitych opcji w klasie obciążenia XL z doskonałą gwarancją przebiegu.
Wolałbym 17 cali z profilem co najmniej o jeden rozmiar wyższym dla moich opon, aby zapewnić mi dodatkową amortyzację na szlakach, ale jestem również zadowolony z konfiguracji, którą mam.

Interesuje mnie również zestaw podnoszący 3" .

Właśnie rozmawiałem z Kendall Toyota i technik powiedział mi, że NIEKTÓRE Sienny rozwijają lekkie drżenie kierownicy w wyniku tego podniesienia. Powiedział, że nie da się tego naprawić.

Czy ktoś tego doświadczył?

Wszelkie informacje / przemyślenia mile widziane.

W moim hybrydowym Limited z napędem na wszystkie koła z 2022 roku musiałem wymienić łącznik z powodu głośnego stukania. Stukanie zaczęło się po przejechaniu około 7000 mil na vanie po podniesieniu. Robiło się tak głośno. Brzmiało to tak, jakby zawieszenie miało się rozpaść podczas jazdy.

Kiedy skontaktowałem się z firmą Journeys off road, co wymagało kilku telefonów, ponieważ nie odpowiadali na moją wiadomość, twierdzili, że nie wiedzą o żadnych problemach?
Zamówiłem mój zamiennik łącznika bezpośrednio od Moog i nie mam już stukania, które miałem z oryginałami, które były dostarczone z zestawem.

Discussion starter · #45 ·
Jestem również zainteresowany zestawem podnoszącym 3".

Rozmawiałem właśnie z Kendall Toyota i technik powiedział mi, że NIEKTÓRE Sienny rozwijają lekkie drżenie w kierownicy w wyniku tego podnoszenia. Powiedział, że nie da się tego naprawić.

W moim hybrydowym napędzie na wszystkie koła z 2022 roku musiałem wymienić łącznik z powodu głośnego pukania. Pukanie zaczęło się po przejechaniu około 7000 mil na vanie po podniesieniu. Robiło się tak głośno. Brzmiało to tak, jakby zawieszenie miało się rozpaść podczas jazdy.

Kiedy skontaktowałem się z journeys off road, co wymagało kilku telefonów, ponieważ nie odpowiedzieli na moją wiadomość, twierdzili, że nie są świadomi żadnych problemów?
Zamówiłem mój zamiennik łącznika bezpośrednio od Moog i nie mam już pukania, które miałem z oryginałami, które były dostarczane z zestawem.
Był dobry wątek na temat podnośnika JOR dla 4. generacji na jednej z grup FB 4. generacji Sienna (chyba), albo to mogło być na grupie FB Lifted Sienna - nie pamiętam.

W każdym razie, jeden z facetów w tym wątku jest certyfikowanym mechanikiem SAE i właścicielem 4. generacji. Zainstalował 3" na swoim vanie i powiedział, że elementy układu napędowego (zakładam, że wały CV) były pod dość ekstremalnym kątem. Wysłałem mu wiadomość na ten temat i poinformował mnie, że zamienił 3" na zestaw 2", ponieważ wydawało się to lepszym długoterminowym kompromisem między wysokością podnoszenia a żywotnością elementów układu napędowego. Coś do rozważenia.

Myślę, że jeśli pójdę drogą JOR, prawdopodobnie zrobię to samo - podnoszenie 2" i trzymanie się rozmiaru opon OEM, choć z nieco trwalszą / bardziej wydajną oponą. Myślę, że podnoszenie 2" + poduszki powietrzne z tyłu będzie dobrze pasować do przypadku użycia naszej rodziny. Chociaż podnoszenie 3" z nieco powiększoną oponą wygląda doskonale.

@yonah - dziękuję za udostępnienie. Byłoby bardzo pomocne, aby dowiedzieć się, jaka jest różnica między kątem wału przy podnoszeniu o 2" i 3", w porównaniu z oryginalnym kątem OEM.

Przyjrzę się temu bliżej. Chociaż wymiana osi CV to nic wielkiego...

Ja również jestem zainteresowany zestawem podnoszącym 3".

Rozmawiałem właśnie z Kendall Toyota, a technik powiedział mi, że NIEKTÓRE Sienny rozwijają lekkie drżenie w kierownicy w wyniku tego podnoszenia. Powiedział, że nie da się tego naprawić.

Interesujące, wcześniej nie widziałem żadnych raportów na ten temat (wyobrażam sobie, że zostałyby tutaj opublikowane, jeśli w ogóle). Wierzę, że JOR wspomniał nawet w pewnym momencie, że kąty układu napędowego są mniej ekstremalne w 4. generacji niż w 3. FWIW.

Ciekawe, nie widziałem wcześniej żadnych raportów na ten temat (wyobrażam sobie, że zostałyby tu zamieszczone, jeśli w ogóle). Wierzę, że JOR wspomniał nawet w pewnym momencie, że kąty układu napędowego są mniej ekstremalne w 4. generacji niż w 3. generacji FWIW.
Często sprawdzam moje osłony przegubów i nie ma żadnych przedwczesnych uszkodzeń, gdzie pomiędzy żebrami na osłonach i bez hałasu podczas obrotu, zgodnie z moimi i mechanika oględzinami.

Miałem moje koła skręcone na szlakach pod kątami i tak dalej, i zrobię to samo w Święto Pracy w górach Sierra między Bishop a Bridgeport CA.

@RCP2013 - Podziel się, proszę, jaki lift dostałeś (2" lub 3"), ile mil przejechałeś z liftem itp.
Rozumiem, że jeździsz również w terenie z Sienną, jak się zachowuje (z liftem)?
Dzięki!
Wybrałem
journeys, off-road 3-calowy lift
Poduszki powietrzne Firestone w tylnych sprężynach - Firestone nie produkuje poduszek powietrznych do mojego hybrydowego napędu na wszystkie koła 2022 limited. Wysłałem im szczegółowe zdjęcia, kiedy udało mi się uruchomić poduszki powietrzne bez żadnego uszkadzania mojego pojazdu. Wszystkie te zdjęcia są wymienione na tej stronie internetowej, ponieważ udostępniłem je również tutaj.
Mam również tuleje sprężyn Sumo w przednich sprężynach, aby wyeliminować pewne ugięcie w pojeździe.
Wybrałem również opony Nitto nomad grappler w zakresie obciążenia XL. Udało mi się przejść o jeden rozmiar wyżej niż standardowe opony, które były w mojej furgonetce. Opony w równym stopniu wpływają na prowadzenie na drodze i w terenie.
Ostatnio zamieściłem tutaj post, kiedy ktoś rozpoczął dyskusję na temat problemów z liftem off-road. Zamieściłem moje połączenie, które było dostarczane z liftem i zaczęło stukać po obu stronach przy około 3500 milach. Skontaktowałem się bezpośrednio z Moogiem i otrzymałem zamienne połączenie i przejechałem teraz kilka mil moją furgonetką bez żadnego hałasu.

Mój van siedzi tak samo wysoko jak Subaru, jeśli nie wyżej i dobrze radzi sobie na szlakach i na autostradzie.

Attachments

Poszedłem z
podróżami, podniesieniem terenowym 3 cale
Poduszki powietrzne Firestone w tylnych sprężynach - Firestone nie produkuje poduszek powietrznych do mojego hybrydowego napędu na wszystkie koła 2022 limited. Wysłałem im szczegółowe zdjęcia, kiedy udało mi się uruchomić poduszki powietrzne bez żadnego uszkadzania mojego pojazdu. Wszystkie te zdjęcia są wymienione na tej stronie internetowej, ponieważ udostępniłem je również tutaj.
Mam również tuleje sprężyn Sumo w przednich sprężynach, aby wyeliminować część SAG w pojeździe.
Poszedłem również z oponami Nitto nomad grappler w zakresie obciążenia XL. Udało mi się przejść o jeden rozmiar wyżej niż standardowe opony, które były w moim vanie. Opony w równym stopniu robią różnicę w zakresie prowadzenia po drogach i w terenie.
Opublikowałem tutaj pewnego dnia, kiedy ktoś rozpoczął dyskusję na temat problemów z podnośnikiem terenowym podróży. Opublikowałem moje połączenie, które było dostarczane z podnośnikiem i zaczęło pukać po obu stronach przy około 3500 milach. Skontaktowałem się bezpośrednio z Moogiem i otrzymałem zamienne połączenie i przejechałem teraz kilka mil moim vanem bez żadnego hałasu.

Mój van siedzi tak samo wysoko jak Subaru, jeśli nie wyżej i dobrze radzi sobie na szlakach i na autostradzie.
Jak udało Ci się uruchomić poduszki powietrzne Firestone w AWD 2022 Sienna? Proszę, daj mi znać!

Jak udało Ci się uruchomić poduszki powietrzne Firestone w AWD 2022 Sienna? Daj mi znać!
Bill,
jest cały plik zbudowany na podstawie tych wszystkich rzeczy. Złożyłem wszystko. Szczegółowo, jak usunąć ogranicznik Jounce, aby poprowadzić linię lotniczą i zainstalować poduszkę powietrzną itp.
Skontaktowałem się z Firestone, kiedy dowiedziałem się, że rozmiary sprężyn były takie same w 2 Wheel Dr. lub napędzie na wszystkie koła. Pracownik Firestone poinformował mnie, że nie mieli czasu na pracę nad zestawem do napędu na wszystkie koła Sienna i nie mogli zagwarantować, że będzie pasował?
Nie musisz wyjmować sprężyny śrubowej ani żadnego zawieszenia, aby dokonać instalacji.

będziesz potrzebować ponadwymiarowej pary szczypiec do usuwania ograniczników Jounce. Przejrzyj pliki, które zostały opublikowane na tej stronie dotyczące Jen do instalacji poduszki powietrznej z napędem na wszystkie koła.

Będę sporadycznie przy telefonie, obecnie w pracy, obsługując niezwykle ruchomy SOR.

Attachments

Bill,
jest cały plik zbudowany na podstawie tych wszystkich rzeczy. Złożyłem wszystko. Szczegółowo, jak usunąć ogranicznik Jounce, aby poprowadzić go w linii lotniczej i zainstalować torbę itp.
Skontaktowałem się z Firestone, kiedy dowiedziałem się, że rozmiary sprężyn były takie same w przypadku napędu na 2 koła lub napędu na wszystkie koła. Pracownik Firestone poinformował mnie, że nie mieli czasu na pracę nad zestawem do napędu na wszystkie koła sienna i nie mogli zagwarantować, że będzie pasował?
Nie musisz wyjmować sprężyny śrubowej ani żadnego zawieszenia, aby dokonać instalacji.

będziesz potrzebować ponadwymiarowej pary szczypiec do wykorzystania przy usuwaniu ograniczników Jounce. Przejrzyj pliki, które zostały opublikowane na tej stronie dotyczące Jen dla instalacji poduszki powietrznej z napędem na wszystkie koła.

Będę okresowo przy telefonie, obecnie w pracy, obsługując niezwykle ruchomy oddział ratunkowy.
Bardzo dziękuję......

Dziękuję bardzo......
Proszę bardzo.
Jak wspomniałem innym na tej stronie, zapraszam do kontaktu z wszelkimi dodatkowymi pytaniami.
Czasami mogę odpowiadać szybciej niż inni, w zależności od mojego harmonogramu pracy.
Poduszki powietrzne Firestone, wierzcie lub nie, są jedną z łatwiejszych modyfikacji, które dodałem do mojego pojazdu. Problem polegał na tym, że byłem trochę zdenerwowany, ponieważ w całym Internecie i u producenta stwierdzono, że to nie zadziała.
Przekazałem firmie Firestone wszystkie szczegóły dotyczące instalacji, a pracownik, z którym rozmawiałem, umieścił wszystko w pliku.

Discussion starter · #57 ·
Nie ma problemu z udostępnianiem informacji! Szczerze mówiąc, nie rozumiem, dlaczego więcej osób nie pomaga innym w informacjach o instalacji ulepszeń.
Przedstawiciel Firestone poprosił mnie o przesłanie mu tych szczegółowych zdjęć, ponieważ nie produkują jeszcze worków do hybrydy z napędem na wszystkie koła.
Poduszki powietrzne zostały założone, dość proste, musiałem tylko usiąść i przemyśleć to. Nie musisz wyjmować sprężyn.
Ta czarna rurka, którą widać na górze poduszki powietrznej, przewód powietrzny znajduje się w tym przewodzie paliwowym i jest używany do ochrony, przechodząc przez otwór, gdzie jest poprowadzony, aby zapobiec tarciu.
Dystanse Sumo, wywierciłem w nich otwory, żeby móc je przymocować opaskami zaciskowymi, tak jak parę, którą zamontowałem w moim Toyota Highlander, który miał otwory.
@RCP2013 Czy istnieje konkretny numer części dla zainstalowanych przez Ciebie sprężyn Sumo? Zakładając, że mają różne rozmiary itp.

@RCP2013 Czy istnieje konkretny numer części dla sprężyn Sumo, które zainstalowałeś? Zakładając, że mają różne rozmiary itp.
Zadzwoniłem do etrailers.com i kupiłem dystanse Sumo FWD 2022 Sienna. W tamtym czasie nie była dostępna wersja AWD.
Rowek w dystansach, które zainstalowałem, dobrze pasował.

Dystanse Sumo, które kupiłem w przeszłości dla mojego 08 Limited Highlander, miały wstępnie wywiercone otwory do umieszczenia opasek zaciskowych, które dostarczyli, aby zabezpieczyć górną część do sprężyn.

Wywierciłem wstępnie otwory w dystansach dla mojej sienny, ponieważ chciałem dodatkowego zabezpieczenia, aby pozostały naprawdę dobrze na swoim miejscu, jak w moim Highlanderze.

Zobacz załączony obrazek.

Attachments

@RCP2013 - Tylko po to, żeby oczyścić głowę z nieporozumień:

Masz napęd na wszystkie koła Sienna 2022?

Kupiłeś sprężyny/dystanse sumo do przedniego zawieszenia FWD Sienna 2022 i zamontowałeś je z tyłu? Czy z przodu?

Dzięki! -- Przepraszam, jeśli pominąłem te informacje z innych wątków, dużo o tym czytam i mogłem pomieszać niektóre szczegóły.

@RCP2013 - tylko po to, żeby wyjaśnić moje wątpliwości:

masz napęd na wszystkie koła Sienna 2022?

kupiłeś sprężyny/dystanse sumo do przedniego zawieszenia FWD 2022 Sienna i zamontowałeś je z tyłu? Czy z przodu?

Dzięki! -- Przepraszam, jeśli pominąłem te informacje z innych wątków, dużo o tym czytam i mogłem pomieszać niektóre szczegóły.
Nie ma problemu z zadawaniem pytań, zaufaj mi, czasami pytam więcej niż raz, zawsze chcesz potwierdzić, kiedy zamierzasz coś zainstalować, zwłaszcza. Kupiłem tuleje sumo do napędu na przednie koła i zamontowałem je z przodu mojego 2022 limited z napędem na wszystkie koła. W zeszłym roku, kiedy szukałem tulei sumo, nie produkowali ich ani nie wymieniali jako pasujących do napędu na wszystkie koła. Pasują dobrze, ale nie byli pewni, ponieważ w poprzednim roku wprowadzono zmiany w vanie.
Z tyłu mam poduszki powietrzne Fire stone.

41 - 60 of 153 Posts