Mam model Limited z 2011 roku z migaczem w kształcie szewronu (?) na szkle lusterka. Nie podoba mi się. Zastanawiam się tylko, czy ktoś wymienił je na nowsze obudowy lusterek Limited z wbudowanymi migaczami. Jeśli tak, czy wiązki przewodów są takie same w modelach Limited z 2011 roku i nowszych (tj. plug-and-play)? Dzięki.
Wątpię, czy wiązka przewodów jest taka sama, ponieważ obecne kierunkowskazy są wpinane w szkło lusterka, a nowsze, takie jak mam w moim modelu Limited z 2014 roku, to oddzielne moduły, które mocuje się do obudowy lusterka... ale może tak jest.
Jeśli wiązki przewodów nie są takie same, w najgorszym przypadku wystarczyłoby wpiąć się w przewody prowadzące do szkła lusterka i poprowadzić je do nowych modułów kierunkowskazów. Odłączyć (w razie potrzeby odciąć) przewody sygnałowe ze szkła lusterka, jeśli nie chcesz zachować sygnałów w szkle. Jeśli złącza kierunkowskazów w szkle lusterka nie pasują do nowszych kierunkowskazów, w najgorszym przypadku trzeba będzie trochę pofabrykować - może z małymi odcinkami izolowanego przewodu i złączami ze sklepu z narzędziami.
Widzę, że masz Sciona IQ, który jest wyposażony w kierunkowskazy w osłonach lusterek. Mamy wózek Prius v, który nie był wyposażony w kierunkowskazy w lusterkach. Kupiłem zestaw osłon lusterek i modułów kierunkowskazów Scion IQ w obniżonej cenie od Carson Toyota w Kalifornii i zainstalowałem je w naszym Prius v. To było o wiele więcej pracy niż dla ciebie, ponieważ w lusterkach Prius v nie było przewodów kierunkowskazów, więc musiałem wykonać i poprowadzić wiązki przewodów od sygnałów lusterek Scion IQ do połączeń w panelach bocznych.
Twoje powinno być w porównaniu z tym "pestką". Potrzebujesz tylko zestawu osłon lusterek OEM i kierunkowskazów z nowszej Sienny. Niektórym osobom podobają się części z rynku wtórnego od "MIT" (oznacza "Made in Taiwan"), ale myślę, że lepiej jest używać części OEM, ponieważ będzie idealne dopasowanie koloru i w razie potrzeby można łatwo uzyskać wymianę.
Jeśli musisz wykonać połączenie z nowymi modułami kierunkowskazów, prawdopodobnie znajdziesz to, czego potrzebujesz, w sklepie z narzędziami. Użyłem konektorów z tego sklepu, kiedy instalowałem sygnały Scion w naszym Prius, zamiast próbować kupić odpowiednie złącza OEM i działało to dobrze przez cztery lata. Użyłem śrub maszynowych ze sklepu z narzędziami do przymocowania modułów kierunkowskazów Scion IQ do ramy lusterka - nie jestem pewien, jak będzie w twojej Siennie, ale powinieneś być w stanie to rozgryźć.
Zamieściłem numery części, których potrzebujesz, w poprzednim poście. Prawdopodobnie znajdziesz je, wyszukując posty z moją nazwą użytkownika, które zawierają słowo "lusterko", "sygnały" itp.
Ten projekt ma prawdopodobnie "3" w skali trudności od "1 do 10".