Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
21 - 40 of 85 Posts
Zgadza się. Ale mój samochód to model podstawowy z 2011 roku, bez żadnej uprzęży. Dlatego muszę znaleźć inny sposób na kabel cofania.

Discussion starter · #23 ·
Czy model bazowy z 2011 roku ma małą kamerę cofania? Myślałem, że to standard we wszystkich modelach Sienna. Tam Alex podłączył źródło zasilania kamery cofania do swojego nowego radia. Nie potrzebujesz wiązki przewodów.

Model podstawowy z 2011 roku nie ma małego modułu kamery cofania, ale zegar cyfrowy w tym samym miejscu. Wątpię, czy linia cofania jest podłączona do zegara, ponieważ sprawdziłem wiązkę przewodów inaczej niż u Alexa.

Discussion starter · #25 ·
Dla Sienna non LTD z 2015 roku okablowanie kierunkowskazów jest inne. Jest brązowy i żółty dla kierunkowskazu po prawej stronie u góry, a dla światła postojowego jest to lewy dolny - zielony przewód. Milion podziękowań dla pigpork za jego wkład w znalezienie przewodu światła postojowego. ZAWSZE sprawdź dwukrotnie za pomocą testera światła. Moja sonda była tak gruba, że ​​nie mogła wejść głęboko, aby nawiązać kontakt z zaciskiem przewodu światła postojowego i musiałem ją zeszlifować, aby ją zwęzić. Baw się dobrze.

Discussion starter · #27 ·
Czy ktoś zna okablowanie dla 2016 SE? Chcę kupić światła/osłony MIT. Używałem ich kierunkowskazów w moim Priusie z 2012 roku i byłem zadowolony z jakości.
To to samo.

Mam model Limited z 2011 roku z kierunkowskazem w kształcie szewronu (?) na szkle lusterka. Nie podoba mi się to. Zastanawiam się, czy ktoś wymienił je na nowsze obudowy lusterek Limited z wbudowanymi kierunkowskazami. Jeśli tak, czy wiązki przewodów są takie same w modelach z 2011 roku i nowszych Limited (tzn. plug-and-play)? Dzięki.

Mam model Limited z 2011 roku z migaczem w kształcie szewronu (?) na szkle lusterka. Nie podoba mi się. Zastanawiam się tylko, czy ktoś wymienił je na nowsze obudowy lusterek Limited z wbudowanymi migaczami. Jeśli tak, czy wiązki przewodów są takie same w modelach Limited z 2011 roku i nowszych (tj. plug-and-play)? Dzięki.
Wątpię, czy wiązka przewodów jest taka sama, ponieważ obecne kierunkowskazy są wpinane w szkło lusterka, a nowsze, takie jak mam w moim modelu Limited z 2014 roku, to oddzielne moduły, które mocuje się do obudowy lusterka... ale może tak jest.

Jeśli wiązki przewodów nie są takie same, w najgorszym przypadku wystarczyłoby wpiąć się w przewody prowadzące do szkła lusterka i poprowadzić je do nowych modułów kierunkowskazów. Odłączyć (w razie potrzeby odciąć) przewody sygnałowe ze szkła lusterka, jeśli nie chcesz zachować sygnałów w szkle. Jeśli złącza kierunkowskazów w szkle lusterka nie pasują do nowszych kierunkowskazów, w najgorszym przypadku trzeba będzie trochę pofabrykować - może z małymi odcinkami izolowanego przewodu i złączami ze sklepu z narzędziami.

Widzę, że masz Sciona IQ, który jest wyposażony w kierunkowskazy w osłonach lusterek. Mamy wózek Prius v, który nie był wyposażony w kierunkowskazy w lusterkach. Kupiłem zestaw osłon lusterek i modułów kierunkowskazów Scion IQ w obniżonej cenie od Carson Toyota w Kalifornii i zainstalowałem je w naszym Prius v. To było o wiele więcej pracy niż dla ciebie, ponieważ w lusterkach Prius v nie było przewodów kierunkowskazów, więc musiałem wykonać i poprowadzić wiązki przewodów od sygnałów lusterek Scion IQ do połączeń w panelach bocznych.

Twoje powinno być w porównaniu z tym "pestką". Potrzebujesz tylko zestawu osłon lusterek OEM i kierunkowskazów z nowszej Sienny. Niektórym osobom podobają się części z rynku wtórnego od "MIT" (oznacza "Made in Taiwan"), ale myślę, że lepiej jest używać części OEM, ponieważ będzie idealne dopasowanie koloru i w razie potrzeby można łatwo uzyskać wymianę.

Jeśli musisz wykonać połączenie z nowymi modułami kierunkowskazów, prawdopodobnie znajdziesz to, czego potrzebujesz, w sklepie z narzędziami. Użyłem konektorów z tego sklepu, kiedy instalowałem sygnały Scion w naszym Prius, zamiast próbować kupić odpowiednie złącza OEM i działało to dobrze przez cztery lata. Użyłem śrub maszynowych ze sklepu z narzędziami do przymocowania modułów kierunkowskazów Scion IQ do ramy lusterka - nie jestem pewien, jak będzie w twojej Siennie, ale powinieneś być w stanie to rozgryźć.

Zamieściłem numery części, których potrzebujesz, w poprzednim poście. Prawdopodobnie znajdziesz je, wyszukując posty z moją nazwą użytkownika, które zawierają słowo "lusterko", "sygnały" itp.

Ten projekt ma prawdopodobnie "3" w skali trudności od "1 do 10".

Przeczytałem ponownie kilka pierwszych postów i wydaje mi się, że moja obudowa z 2011 roku ma już miejsce na prostokątny kierunkowskaz, więc tak naprawdę potrzebuję tylko części z kierunkowskazem ORAZ osłony lusterka z wycięciem, aby kierunkowskaz mógł przez nie przejść. Czy to prawda? Jestem naprawdę zaskoczony, ponieważ myślałem, że tylko modele Limited z 2016+ mają kierunkowskazy na osłonach lusterek, więc tylko modele z 2016+ mają "przestrzeń" w obudowie, aby pomieścić obudowę światła. Modele Limited z lat 2011-2015 mają kierunkowskaz w kształcie szewronu na szkle lusterka.

Chcę się tylko upewnić, zanim rozbiorę lusterko, ponieważ nie jestem zbytnio majsterkowiczem :(. Dzięki

Przeczytałem ponownie kilka pierwszych postów i wydaje mi się, że moja obudowa z 2011 roku "gut" ma już miejsce na zamontowanie/wkręcenie prostokątnego kierunkowskazu, więc tak naprawdę potrzebuję tylko części kierunkowskazu ORAZ osłony lusterka z wycięciem, aby kierunkowskaz mógł przez nie przejść. Czy to prawda? Jestem naprawdę zaskoczony, ponieważ myślałem, że tylko modele Limited z 2016+ mają kierunkowskazy na osłonach lusterek, więc tylko modele z 2016+ mają "przestrzeń" w obudowie "gut", aby pomieścić obudowę światła. Modele Limited z lat 2011-2015 mają kierunkowskaz w kształcie szewronu na szkle lusterka.

Chcę się tylko upewnić, zanim rozbiorę lusterko, ponieważ nie jestem zbytnio majsterkowiczem :(. Dzięki
Po tym projekcie będziesz "majsterkowiczem". Najlepszym sposobem na naukę jest po prostu zanurzenie się w tym.

2013 wydaje się być pierwszym rokiem modelowym, w którym Sienna Limited miała kierunkowskazy "w" osłonach lusterek w kolorze nadwozia, zamiast w szkle lusterka. Wyszukaj w Google 2012 i 2013 Sienna Limited i spójrz na zdjęcia, aby zobaczyć różnicę między tymi dwoma rocznikami.

Zakładając, że ramy lusterek mają otwory na śruby do przednich/bocznych kierunkowskazów, potrzebujesz tylko części, o których wspomniałeś. Jeśli chcesz sprawdzić, czy rama lusterka ma otwory na śruby, myślę, że będziesz musiał zdjąć osłony lusterek i zajrzeć. Jeśli jest tak jak w naszym Prius v i innych pojazdach Toyota/Lexus, z którymi miałem do czynienia, będziesz musiał usunąć szkła lusterek, aby uzyskać dostęp do zaczepów na osłonach lusterek, które utrzymują osłony na miejscu - zaczepy, które "zwolnisz" za pomocą małego śrubokręta.

Nie wiem, czy usuwanie szkła lusterka różni się od innych modeli Toyota/Lexus. W moim ostatnim Lexusie do wyjmowania szkła lusterka zalecano użycie ręcznika warsztatowego. W naszym Prius v użyłem bardzo małego śrubokręta, aby zwolnić każdy z czterech bolców, które utrzymują szkło lusterka na miejscu. Obróciłem elektrycznie szkło lusterka w lewo/prawo/góra/dół, aby zapewnić miejsce na włożenie śrubokręta między krawędź szkła lusterka a obudowę lusterka, aby móc użyć końcówki śrubokręta do wciśnięcia zaczepu na każdym bolcu. Może na tym forum lub na YouTube są lepsze instrukcje.

Oto całkiem dobry wątek na ten temat: http://www.siennachat.com/forum/69-mods-projects/9709-led-turn-signal-mirror-upgrade.html
Osoba, która założyła ten wątek, najwyraźniej usunęła stare osłony lusterek bez wyjmowania szkła lusterka, ale zakładam, że będziesz musiał usunąć szkło lusterka, choćby tylko po to, aby uzyskać dostęp do przewodów kierunkowskazów.

Discussion starter · #32 ·
Przeczytałem ponownie kilka pierwszych postów i wydaje mi się, że moja obudowa z 2011 roku "gut" ma już miejsce na wkręcenie/wkręcenie prostokątnego kierunkowskazu, więc tak naprawdę potrzebuję tylko części kierunkowskazu I osłony lusterka z wycięciem, aby kierunkowskaz mógł przez nie przejść. Czy to prawda? Jestem naprawdę zaskoczony, ponieważ myślałem, że tylko 2016+ Limited mają kierunkowskazy na osłonach lusterek, więc tylko modele 2016+ mają "odstęp" w obudowie "gut", aby pomieścić obudowę światła. 2011-2015 Limited mają kierunkowskaz w kształcie szewronu na szkle lusterka.

Osobiście nie robiłem modelu z 2011 roku, ale robiłem modele z 13 i 15 roku. Zakładam, że mają taką samą obudowę. Aby mieć pewność, że działa, wystarczy zdjąć osłony. Osłony są dostępne i mogą znajdować się pod oryginalnym postem pigporks. Możesz kupić lusterka z kierunkowskazami OEM lub MIT. Możesz podłączyć swoje światła LED kierunkowskazów z kierunkowskazów w kształcie szewronu i nie musisz się martwić o tworzenie niestandardowego okablowania. Sugerowałbym więc zakup kierunkowskazów LED OEM, jeśli nie musisz wykonywać żadnych dodatkowych prac. Za pierwszym razem zawsze jest trudno, ale nie tak trudno. :wink: Po prostu postępuj zgodnie z instrukcjami, jak rozłożyć obudowę lusterka.

Discussion starter · #35 · (Edited)
Oto zdjęcie obudowy lusterka w środku. Zauważ, że na górze i po bokach tyłu szkła lusterka znajduje się formacja przypominająca tarczę. Zakrywa ona mocowanie płytki silnika, gdy oba elementy są ponownie instalowane lub zatrzaskiwane razem. Spójrz na 2 dolne zakładki z tyłu szkła lusterka. Te zaczepiają się o spód płyty mocowania silnika. Zatem włożenie śrubokręta od dołu i podważenie go stamtąd spowoduje złamanie 2 dolnych zakładek. Teraz przyjrzyj się uważnie 2 górnym zakładkom z tyłu szkła lusterka - zakładkom w kształcie podkowy, które rozszerzają się na zewnątrz. Wchodzą one w 2 kwadratowe otwory na górnych końcach mocowania płytki silnika. Te zakładki utrzymują szkło lusterka na mocowaniu płytki silnika, gdy zatrzaskuje się z powrotem. Mam nadzieję, że to wyjaśnia sprawę. To już 5 raz, kiedy wyciągam szkło lusterka z mocowania płytki silnika bez problemów i łamania zakładek, stosując tę samą metodę.

To samo, co zostało opublikowane w poście #13 instrukcja #4 Rysunek 3.

Czy ktoś tu dostał malowane osłony lusterek od MIT? Zauważyłem, że na eBayu jest pakiet combo, w którym pomalują osłony za dodatkowe 20 dolarów, co wydaje się okazją w porównaniu do osłon lusterek OEM, ale nie jestem pewien co do jakości lakieru.

Nie zostało to jasno powiedziane w innym wątku na temat lusterek kierunkowskazów, ale czy ktoś może mi wskazać, gdzie kupił białe osłony lusterek do tego projektu? Próbowałem u trzech różnych amerykańskich sprzedawców, którzy zasadniczo powiedzieli, że nie jest to amerykański numer części i Toyota nie udostępni im go. Wskazano, że jest to kanadyjski numer części, więc skontaktowałem się z dealerem Toyoty w Vancouver i powiedzieli, że to również nie jest kanadyjski numer i trzeba go wysłać z Japonii. Jak ludzie je zdobyli? Teraz trochę żałuję, że nie eksperymentowałem z pomalowanymi przez MIT.

Discussion starter · #38 ·
Nie zostało to jasno wyjaśnione w innym wątku na temat lusterek kierunkowskazów, ale czy ktoś może mi wskazać, gdzie kupił białe osłony lusterek do tego projektu? Próbowałem u trzech różnych amerykańskich sprzedawców, którzy zasadniczo powiedzieli, że to nie jest numer części dla USA i Toyota nie udostępni im go. Wskazano, że jest to kanadyjski numer części, więc próbowałem skontaktować się z dealerem Toyoty w Vancouver i powiedzieli, że to również nie jest kanadyjski numer i trzeba go wysłać z Japonii. Jak ludzie je zdobyli? Teraz trochę żałuję, że nie eksperymentowałem z pomalowanymi MIT.
Kup oryginalne. Osłony lusterek podane w linku to oryginalne osłony lusterek, które można znaleźć w poście nr 1. Jaki jest kolor twojej sienny? Oto link. http://www.siennachat.com/forum/69-mods-projects/9709-led-turn-signal-mirror-upgrade.html

Kup oryginalne. Osłony lusterek podane w linku to oryginalne osłony lusterek znajdujące się w poście nr 1. Jaki jest kolor Twojej sienny? Oto link. http://www.siennachat.com/forum/69-mods-projects/9709-led-turn-signal-mirror-upgrade.html
Mam 040, Super White. Próbowałem zamówić numery części:
87915-08030-A0 (biały 040)
87945-08030-A0
wymienione w poprzednim poście.

Oto różne rzeczy, których próbowałem:
Zamówienie online w Elmore TRD Toyota Parts, odpowiedzieli, że „Niestety, te osłony lusterek nie są ważne dla pojazdu używanego w USA” i że nie można ich zamówić w USA.
Zamówienie online w Santa Margarita Toyota, ich odpowiedź brzmiała: „Możesz to znaleźć na ebay, Toyota mi tego nie sprzeda”.
Telefon do Olathe Toyota i odpowiedzieli, że to nie jest numer części USDM i jako taki sieć dystrybucji Toyoty nie wyśle ​​go do USA.
Ponieważ toczyła się dyskusja na temat tego, że numery części dla super/alpine white były kanadyjskie, spróbowałem następnie złożyć zapytanie o części do dealera Toyoty w Vancouver w Burnaby i dali mi to:
„87915-08030-A0 73,12 $
87945-08030-A0 73,12 $
TE CZĘŚCI SĄ NIEDOSTĘPNE W KANADZIE. JEŚLI BYM JE ZAMÓWIŁ, PRZYCHODZIŁYBY Z JAPONII. 3-4 TYGODNIE."

Więc tak, próbowałem zamówić oryginalne. Może blokada wysyłki do USA to nowość, czy też ludzie stąd zamawiali z jakiegoś specjalnego miejsca?

Discussion starter · #40 ·
OK. Mamy ten sam kolor. Wymieniłem swój zestaw lusterek dwa razy. Zrobiłem to, zamawiając je pojedynczo, aby nie było oczywiste, że wymieniasz oba. Zamówiłem swoje online, nie rozmawiając z przedstawicielem. Nie podawaj żadnych informacji o swoim pojeździe. Cóż, próbowałem to zrobić online i nie mają już tej części. Najlepiej skontaktować się z użytkownikiem pigpork i sprawdzić, czy może on zdobyć dla Ciebie właściwe numery części. Kanadyjski kolor to "Alpine White" (super white dla USA) dla modelu limited w Kanadzie. Wygląda na to, że mogli zmienić numer części. Wymieniłem swoje w 2013 i 2015 roku. Możesz wtedy sprawdzić model MIT. Powodzenia.

21 - 40 of 85 Posts