Zamontowałem dłuższe szpilki kół na przednich kołach, tylne koła będą później w tym tygodniu. Jak wspomniałem we wcześniejszym poście, nie podobało mi się, że nakrętki kół z moimi felgami enkei wchodziły tylko na 10 mm (domyślam się, że większość felg z rynku wtórnego ma ten problem, ponieważ w większości używają nakrętek stożkowych, a nie fabrycznych nakrętek trzpieniowych, a większość ludzi o tym nie wie, ponieważ są montowane przez warsztat!).
Jedyne renomowane szpilki, jakie udało mi się znaleźć, to ARP 100-7715, jak wspomniał
BenG. Niestety długość szpilki w ARP wynosi 65 mm i są za długie. Stwierdziłem, że z ARP należy odjąć 15 mm, co daje całkowitą długość szpilki 50 mm (fabryczne mają 40 mm). Mając 50 mm, są wystarczająco krótkie, aby można je było zamontować bez wyjmowania piasty i mają teraz 20 mm zazębienia gwintu. Kazałem ojcu wytoczyć je na tokarce, aby uzyskać lepszy, czysty wygląd. Do montażu nowych szpilek użyłem jednej z fabrycznych nakrętek kół, z płytkim gniazdem napędowym 1/2" jako dystansem, aby osadzić nowe szpilki. Na przednich kołach należy usunąć tylko dwie śruby mocujące zacisk i śrubę przewodu hamulcowego do kolumny resorującej. Dość łatwa praca, najdłużej zajęło zmierzenie sprzętu i przycięcie do rozmiaru.
View attachment 66089
View attachment 66090
View attachment 66091
View attachment 66093
View attachment 66092