Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
121 - 140 of 235 Posts
Mam zestaw opon zimowych, więc potrzebowałem kolejnej felgi, wybrałem Hylander, który wygląda podobnie do OEM, z tym że jest cały stalowy. Zastanawiam się nad pomalowaniem ich na czarno lub pozostawieniem ich w stanie surowym.

Cześć wszystkim,

Dzięki za wszystkie wspaniałe pomysły dotyczące zmiany kół w naszym nowym Siennie. Dostaliśmy białą wersję 25th Anniversary AWD i zdałem sobie sprawę, że ma chromowane felgi (blee!) dopiero wtedy, gdy prawie ją kupiliśmy.

Przeglądałem Tire Rack i znalazłem te felgi, które są lżejsze i dość ekonomiczne. Planuję wybrać 18x8 z przesunięciem +35 mm. Co o tym myślicie? Które wam się podobają? Najprawdopodobniej czarne, ale podoba mi się też antracyt (ciemnoszary) z Vulcana.

Czy ktoś wie, jakie felgi ta osoba założyła do swojego sienny? Widziałem je z daleka, kiedy opuszczaliśmy Disneyland w poniedziałek (22 maja) i to było tak blisko, jak mogłem podejść, żeby zrobić zdjęcie ich sienny z felgami, które zmienili, zanim skręcili w prawo, a my pojechaliśmy prosto. Dzięki, Cheers!

Co myślicie o kolorach Vulcan? Który z nich wam się podoba? Przesunięcie +35 mm powinno być w porządku (bez ocierania i prześwitu drzwi bocznych)? Z góry dziękuję!

View attachment 63006
35+ wciąż schowane w błotniku, wszystko będzie dobrze, mam standardowe felgi 20"x8" 30+ lexus RX350 F-Sport w moim vanie, wygląda to prawie na równo, chciałbym, żeby te felgi miały przesunięcie 25+, byłoby idealnie dla tego vana!

Czy ktoś wie, jakie felgi ta osoba założyła do swojego sienny? Widziałem je z daleka, kiedy opuszczaliśmy Disneyland w poniedziałek (22 maja) i to było tak blisko, jak mogłem podejść, żeby zrobić zdjęcie ich sienny z felgami, które zamienili, zanim skręcili w prawo, a my pojechaliśmy prosto. Dzięki, Cheers! View attachment 62998
Przypomina mi to felgi Limited. Limited też są chromowane plastikowe. Może to plastidip??

Image

Dostaję zestaw 20-calowych felg/opon OEM z modelu Highlander Platinum z 2022 roku, aby założyć je do mojego modelu Sienna XSE AWD z 2021 roku.

Czy komuś, kto zmienił felgi/opony na Highlander, TPMS, które pochodziły z felg Highlander, działały w Siennie? Próbowałem szukać, ale nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie... dzięki!

GAWR wynosi 3405 GVWR 6170, więc to nie wystarczy, poszedłbym minimum 1800. To tylko moje .02
Odbieram jutro mojego vana i szukam felg z rynku wtórnego. Po tym, jak dowiedziałem się tutaj, że nasze vany są ciężkie, pochłonęło mnie poszukiwanie felg, które mają nośność co najmniej 1700, najlepiej co najmniej 1800, jak powiedziałeś. Większość felg, które widziałem na tirerack i fitment industries, nie przekracza 1500-1600.

GAWR wynosi 3405

GVWR 6170

tak więc to nie wystarczy, poszedłbym na minimum 1800.

tylko moje 0,02
Odbieram jutro mojego vana i szukałem felg z rynku wtórnego. Po tym, jak dowiedziałem się tutaj, że nasze vany są ciężkie, pochłonęło mnie poszukiwanie felg, które mają nośność co najmniej 1700, najlepiej co najmniej 1800, jak powiedziałeś. Większość felg, które widziałem na tirerack i fitment industries, nie jest wyższa niż 1500-1600.

Ups, przepraszam za duplikowanie przeglądarki, która stwierdziła, że ​​mój pierwszy post nie został opublikowany.

121 - 140 of 235 Posts