Toyota Sienna Forum - siennachat.com banner
141 - 160 of 235 Posts
Szukam sugestii!!
Czy lepiej zachować fabryczne felgi czy je sprzedać?
Zapytałem w Toyocie i wygląda na to, że koszt felgi XSE (20") to 890 $ + podatek za felgę.

Dzięki!
To zależy, czy chcesz przejść z felg 18" na 20" (lub 19"). Zgodziłem się na felgi 18" i używanie opon OEM, aby jazda na XSE była bardziej komfortowa. Pozdrawiam!

To zależy od tego, czy chcesz przejść z kół 18" na 20" (lub 19"). Zgodziłem się na koła 18" i używanie opon OEM, aby jazda na XSE była bardziej miękka. Pozdrawiam!
Miałem oryginalne 20" koła, które były w wersji XSE 25th Anniversary FWD. Zmieniłem na TSW Clypse 20", ponieważ nie podobały mi się plastikowe kołpaki na kołach i używanie standardowych opon.

Koła 2022 Toyota Sienna Limited AWD Hybrid Stock mają chromowaną nakładkę na czarnym aluminium.

Miałem jedną ofertę warsztatu na 400 dolarów za czarne aluminiowe felgi Rhino, a kiedy zacząłem bardziej szczegółowo przyglądać się moim felgom, zdałem sobie sprawę, że chromowane nakładki można zdjąć. Potrzebowałem dwóch łomów i musiałem uważać, żeby ich nie porysować. Łomy, których użyłem, miały 3 stopy długości i używam ich do budowy.

Nie martwiłem się zbytnio usuwaniem przemysłowego kleju z kołpaków, ponieważ mój sienna częściej przebywa na szlakach niż gdzie indziej.
Planuję sprawdzić w firmie zajmującej się malowaniem proszkowym, w jakich temperaturach bezpiecznie byłoby użyć ciepła z opalarki, aby usunąć go w przyszłości.

Attachments

Czy istnieje konsensus co do najlepszych kół pod względem oszczędności masy?
Jeśli zamierzam ulepszyć koła, myślę, że zdecydowałbym się na lżejsze i wysokiej jakości opony.
Naprawdę nie widziałem nic w zakresie 20 cali, jeśli chodzi o oszczędność masy. Wygląda na to, że prawdopodobnie trzeba będzie przejść na 19-calowe koła lub może przejść na 235/55/20 vs 235/50/20?

Więc w końcu otrzymałem odpowiedź od producenta tych felg, które chcę kupić, a obciążenie koła wynosi 1588 funtów. Próbowałem sprawdzić, jak obliczyć, czy będą odpowiednie dla Sienny i myślę, że musi to być co najmniej połowa dopuszczalnej masy całkowitej osi dla Sienny.

Problem w tym, że nie mogę znaleźć GAWR dla 2023 Sienna AWD. Czy ktoś może mi w tym pomóc? Myślę, że powinno to być wymienione na tabliczce znamionowej, jeśli ktoś może dla mnie spojrzeć. Zwłaszcza ktoś z modelem 25AE AWD : )
Zdaję sobie sprawę, że Twój post był starszy, ale te koła byłyby w porządku, jeśli nie przeciążysz vana. GVWR we wszystkich modelach Sienna, FWD lub AWD, wynosi 6170 funtów. Myślę, że zalecają nieco wyższą nośność kół ze względu na tendencję ludzi do przeciążania ładowności.

To jest mój letni zestaw. Rozmiar opon 235/55/20 Felgi są z 2022 Hylander platinum. Czujnik ciśnienia w oponach został ponownie skalibrowany i wyświetla ciśnienie w oponach View attachment 61127
View attachment 61128
County, to wygląda niesamowicie. Używam tego samego rozmiaru (235/55/20) i jestem ciekaw, czy masz jakieś problemy z ocieraniem?

Cześć wszystkim,

Niedługo odbieram swojego Platinum, to fwd z 20-calowymi felgami. Nie podobają mi się 20-calowe felgi i nie podoba mi się plastikowy kołpak. Prawdopodobnie kupię jakieś 18-calowe felgi z rynku wtórnego. Zauważyłem, że większość otworów piasty w felgach z rynku wtórnego ma 73,1 mm i dostarczają pierścień adaptera, aby pasował do otworu piasty 60,1 mm Toyoty. Czy ktoś z was miał z tym jakieś problemy? Jakieś problemy z wyważeniem lub wibracjami? Dzięki

Hej wszystkim,

Wkrótce odbieram swojego Platinum, to fwd z 20-calowymi kołami. Nie lubię 20-calowych kół i nie lubię plastikowego kołpaka. Prawdopodobnie kupię jakieś 18-calowe felgi z rynku wtórnego. Zauważyłem, że większość otworów piasty w felgach z rynku wtórnego ma 73,1 mm i dostarczają pierścień adaptera, aby pasował do otworu piasty 60,1 mm w Toyocie. Czy ktoś z was miał z tym jakieś problemy? Jakieś problemy z wyważeniem lub wibracjami? Dzięki
Żadnych problemów. Pierścienie centrujące to standardowy sposób na upewnienie się, że koła są montowane centralnie na piaście. Osobiście lubię plastikowe pierścienie, ponieważ nie stapiają się z moimi kołami, ale niektórzy wolą metalowe.

Żadnych problemów. Pierścienie centrujące to standardowy sposób na upewnienie się, że koła są montowane centralnie na piaście. Osobiście lubię plastikowe pierścienie, ponieważ nie łączą się z moimi kołami, ale niektórzy wolą metalowe.
Dzięki! Nigdy nie miałem z nimi do czynienia, miałem nadzieję, że działają dobrze

W końcu zabrałem się za założenie kół TRD Camry z oponami Wildpeak AT Trails w moim XSE AWD. Zdjęte z naszego Rav4 Prime. Był photoshop, który zrobiłem rok temu lub wcześniej, zanim w ogóle miałem vana na forum.

Uwagi:
Te opony mają gładką stronę i agresywną stronę boczną. To bardziej agresywna strona boczna.
Straciłem 0,5-1 mpg z konfiguracji oem AWD XSE

Następnym krokiem jest usunięcie chromu, a potem skończę!

View attachment 56107
Jakie są rozmiary tych opon i czy musiałeś wprowadzać jakieś dodatkowe modyfikacje?

141 - 160 of 235 Posts