Właśnie kupiłem odbiornik Kenwood z wejściem RCA dla kamery cofania. Sienna, oczywiście, ma mnóstwo wiązek przewodów i brak kabli RCA. Przejrzałem wiele wątków tutaj i na TN i wydaje się, że najlepszym rozwiązaniem jest znalezienie przewodów video+ i video- z jednej z fabrycznych wiązek przewodów, odcięcie ich i przylutowanie do wtyczki RCA. A następnie podłączenie przewodu cofania odbiornika do przewodu wyzwalania cofania w jednej z fabrycznych wiązek przewodów. Pytanie brzmi, których przewodów użyć? Widziałem wątek na TN, w którym wspomniano, że można użyć wtyczek nr 3, 15 i 16 na wiązce, ale przyjrzałem się moim fabrycznym wiązkom przewodów i żadna z nich nie ma 16 wtyczek, więc nie jestem pewien, czy odnosi się to do fabrycznej wiązki, czy nie.
Czy ktoś ma jakieś informacje, które mogłyby mi pomóc w ustaleniu, które przewody podłączyć do wtyczki RCA, aby użyć mojej fabrycznej kamery?
edycja: oto zdjęcie schematu okablowania ze strony internetowej Toyota tech, który wydaje się pokazywać okablowanie kamery cofania. Czy to jest poprawne? Powinienem więc poszukać wiązki przewodów z 3 przewodami (czerwony, czarny, biały) i podłączyć czarny przewód (V+) do przewodu rdzeniowego RCA, biały przewód (V-) do ekranu RCA i czerwony przewód do wyzwalacza cofania? Jedynym problemem jest to, że kiedy przyjrzałem się wszystkim wiązkom przewodów podłączonym do fabrycznego radia, żadna z nich nie ma tylko tych przewodów (są trzy wiązki z innymi przewodami oprócz białego, czerwonego i czarnego).
Czy jest jakieś miejsce, gdzie mogę uzyskać konkretny układ pinów przewodów?
Czy ktoś ma jakieś informacje, które mogłyby mi pomóc w ustaleniu, które przewody podłączyć do wtyczki RCA, aby użyć mojej fabrycznej kamery?
edycja: oto zdjęcie schematu okablowania ze strony internetowej Toyota tech, który wydaje się pokazywać okablowanie kamery cofania. Czy to jest poprawne? Powinienem więc poszukać wiązki przewodów z 3 przewodami (czerwony, czarny, biały) i podłączyć czarny przewód (V+) do przewodu rdzeniowego RCA, biały przewód (V-) do ekranu RCA i czerwony przewód do wyzwalacza cofania? Jedynym problemem jest to, że kiedy przyjrzałem się wszystkim wiązkom przewodów podłączonym do fabrycznego radia, żadna z nich nie ma tylko tych przewodów (są trzy wiązki z innymi przewodami oprócz białego, czerwonego i czarnego).
Czy jest jakieś miejsce, gdzie mogę uzyskać konkretny układ pinów przewodów?